Benschop klopt koploper in derby

benschop • Dankzij een goal in de 95ste (!) minuut versloeg Benschop in IJsselstein koploper IJFC met 0-1.

In de beginfase verzuimde Biko Brazil de thuisclub al op achterstand te zetten. De bal verdween na zijn schuiver net langs de verkeerde kant van de paal. De Benschoppers hadden gedurende de gehele wedstrijd het beste van het spel, maar creëerden weinig kansen. Het fysiek sterke IJFC ging er hard in, wat een totaal van zes gele kaarten opleverde. Benschop 'pakte' er twee. Toch was de burenruzie niet onsportief. Remco van Wijngaarden verzette in de defensie bergen werk. Vijf minuten voor tijd werd een Benschopse treffer onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Mooi voor de vele Benschopse fans was dat Jurgen Ruitenbeek, die al op de grond lag, diep in blessuretijd in een scrimmage alsnog de bal achter de IJsselsteinse sluitpost schoot.