Haastrecht en Gouderak onderuit

regio • Haastrecht, koploper in de tweede periode, verloor in zijn uitduel met 1-0 van staartclub Bodegraven.

In de eerste helft was Haastrecht de veel betere ploeg, maar de aanvalslinie, bestaande uit Rik Nap, Stefan Bekker en Kelvin Poot, zag geen kans de score te openen. Na rust kregen de Haastrechters de deksel op de neus. De thuisclub scoorde uit een van hun sporadische aanvallen om het vervolgens achterin dicht te timmeren. Wat Haastrecht ook maar probeerde; een goal werd niet gemaakt. Voor de thuisclub gloort de elfde plaats, die door het overstappen van zondagclubs naar de zaterdag recht geeft op handhaving. Voor Ammerstol, Cabauw en Gouderak bestaat deze optie ook.

Gouderak verloor met 4-1 van PVCV. In Vleuten was deze stand bij rust reeds bereikt. Dat geeft aan dat de formatie van trainer Raymond Noordam een moeilijke eerste helft beleefde. Het Gouderakse doelpunt kwam op naam van Jurriaan de Zwart.