Spirit na rust onherkenbaar

ouderkerk • Spirit toonde twee gezichten tegen Strijen. Voor de pauze speelden de 'Kanaries' prima en namen met aanvallend voetbal verdiend een 0-1 voorsprong. Na de wisseling van helft was de formatie van trainer Warry van Wattum onherkenbaar en ging alsnog met 3-1 onderuit.

Spirit-spits Björn van Dijk zette de bezoekers in de 17e minuut op voorsprong. Hij ging alleen op het doel af en stiftte de bal over de keeper: 0-1. Na de goal hield Spirit de wedstrijd prima onder controle. Wie verwachtte dat de de geel-witten dat frivole spel zouden voortzetten, kwam bedrogen uit. Na de thee viel Spirit terug. Niettemin had Ruben Slooff de mogelijkheid om een tweede treffer aan te tekenen. Hij schoot de bal tegen de Strijense doelman.

Daarna ging het fout. In drie minuten tijd werd de wedstrijd uit handen gegeven. Uit een vrije trap in de 66ste minuut viel de 1-1. Kort daarna werd het 2-1 voor Strijen. Ook de wissels Van der Poel en Guttink ten faveure van Ligthart en Rietkerk beïnvloedden het wedstrijdbeeld niet. Strijen scoorde de de 'veilige' 3-1 in de slotminuut.

Schoonhoven deelde in Boskoop de punten met Floreant: 2-2. Dat was een knappe prestatie, want de blauw-witten speelden vanaf de 40ste minuut met tien man. Sharam Omary had toen zijn tweede gele kaart te pakken en kon vertrekken. Schoonhoven stond toen reeds met 0-1 voor door een doelpunt van Rogier Peltenburg.

Doelman Stephan Dooms raakte vlak voor de pauze geblesseerd. Hij werd vervangen door Sjef van Vugt. Na rust kwam Floreant op gelijke hoogte, maar Juliën Buijs schoot nummer twee binnen. In de 92ste minuut kwamen de Boskopers alsnog op 2-2. Dat was een flinke domper voor de Schoonhovenaren.