Afbeelding

Repair Café

haastrecht • Donderdag 2 maart is er weer een Repair Café in Haastrecht. Iedereen is welkom om tussen 13.30 en 16.00 uur met hun kapotte spullen naar Theater Concordia te komen, om die ter plaatse, samen met vrijwillige reparateurs, weer in orde te maken. Wie het leuk vindt om eenmaal per maand mee te helpen als reparateur, kan zich aanmelden via info@theaterconcordia.nl.


Winterwandeling

regio • Werkgroep Behoud Lopikerwaard organiseert zaterdag 25 februari een wandeling van 8 kilometer door natuurgebied Willeskop. Onderweg vertelt een gids over de aanwezige vogels. De start is om 14.00 uur bij fam. Verkaik, Blokland 116 in Montfoort. Deelname is gratis; de wandeling is geschikt voor alle leeftijden.


Schilderijen Selma Noort in bibliotheek

schoonhoven • In de bibliotheek van Schoonhoven exposeert van 28 februari t/m 30 april de bekende kinderboekenschrijfster en beeldend kunstenaar Selma Noort.

Selma schreef meer dan 170 kinderboeken voor kinderen van 3 t/m 18 jaar, waaronder veel (leren lezen) boeken. Haar werk is in verschillende talen vertaald en werd bekroond met Zilveren Griffels en Vlag en Wimpels. In 2008 begon Selma naast haar schrijven ook te schilderen. Zij exposeert haar schilderijen met grote regelmaat. Haar kleurrijke werk is figuratief en laat zich omschrijven als liefdevol, ironisch en soms ontroerend met een tikje absurdisme. (www.selmanoort-art.nl)


60 jaar getrouwd

polsbroek • Echtpaar Kok-Dorrestijn uit Polsbroek was afgelopen week 60 jaar getrouwd. Wethouder Spelt bezocht hen donderdag met een cadeau en bloemen. (foto: gemeente Lopik)


Uitgezwaaid


schoonhoven • CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven zwaaide donderdag Havo 4-leerling Joep van Asperen en docente Van Kleef-Zijderlaanen uit. Zij gaan op uitnodiging van schoolontwikkelingsorganisatie Edukans scholen met kansarme leerlingen bezoeken in Malawi.


Dierencentrale

Vermist: schildpadpoes met witte bef en wit op buik, is gechipt, Reigersingel Bergambacht. Gevonden: Teef, kruising, bruin-wit, is gechipt, Bovenkerkseweg Stolwijk; zwarte kat met witte bef, Asserlaan Schoonhoven; zwarte kater met witte buik en voeten, N210/De Hem Schoonhoven. Zie ook: www.dierencentrale.nl