Partners 'WaardZaam' op koers

regio • De WaardZaam-partners van het eerste EnergieConvenant liggen op koers. De ambitie is 10% energiereductie in drie jaar. Het eerste gezamenlijke resultaat van 9.329 ton CO2-uitstoot in 2015 naar 8.991 ton in 2016 is een begin om over twee jaar de beoogde reductie te halen.

WaardZaam is het regionale ondernemersnetwerk, dat de impact en bewustwording van duurzaamheid in de Krimpenerwaard wil vergroten. Afgelopen donderdag werden op sportpark Weydehoeck van SVN in Lekkerkerk de resultaten gepresenteerd van het eerste energieconvenant. Middels dat convenant conformeren negentien ondernemers zich aan het behalen van milieudoelstellingen.

'Met de billen bloot & met frisse moed vooruit' was het thema van de kennisuitwisselingsbijeenkomst, waar naast de partners ook geïnteresseerden voor het tweede convenant sfeer kwamen proeven. Nog niet ieder individueel bedrijf is het al gelukt om een besparing te realiseren, maar daarvoor hebben ze dan ook nog twee jaar de tijd.

Gastheer SVN -Stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek- werd dit jaar uitgeroepen tot 'uitblinker'. Met 22,5% is dit de organisatie met de hoogst gerealiseerde reductie. Door plaatsing van zonnepanelen werd energie teruggeleverd aan het net.

"Kennis delen is kennis vermenigvuldigen", stelde Frans Verbeij namens Kruiswijk in Vlist, één van de deelnemers die ook een duidelijke reductie liet zien.

In juni breidt het groeiend netwerk van bedrijven die willen verduurzamen zich uit d.m.v. het afsluiten van het tweede convenant. Meer informatie: www.waardzaam.nl.