Inschrijving 'Kom binnen bij bedrijven' voor inwoners geopend

krimpenerwaard • Op vrijdag 17 maart vindt de open dag 'Kom binnen bij bedrijven' plaats. Bedrijven en organisaties uit zeven gemeenten zetten hun deuren open voor mensen die op zoek zijn naar een baan, stageplek, leerwerkplek, werkervaringsplaats of vrijwilligerswerk. Dit jaar doet de gemeente Krimpenerwaard voor het eerst mee.

De afgelopen weken hebben diverse bedrijven zich aangemeld. Nu kunnen ook inwoners zich inschrijven bij de bedrijven en organisaties van hun keuze.

Belangstellenden maken tijdens de open dag 'Kom binnen bij bedrijven' direct kennis met potentiële nieuwe werkgevers en kunnen in gesprek met de ondernemers. Bedrijven en organisaties presenteren zich op deze dag aan werkzoekenden die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging.

In totaal hebben inmiddels 157 bedrijven en organisaties uit de gemeenten Gouda, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Waddinxveen, Krimpenerwaard, Alphen aan den Rijn en Woerden zich aangemeld en er komen nog dagelijks bedrijven bij. Bedrijven geven zelf aan via de website welke vacatures of andere mogelijkheden voor werkzoekenden er binnen hun bedrijf zijn. "Deze ondernemers openen hun deuren voor inwoners die een stageplek, leerwerkplek, vrijwilligerswerk of baan zoeken", legt wethouder Jan Vente uit. "De werkzoekenden krijgen bijvoorbeeld een presentatie van het bedrijf, volgen een workshop of worden rondgeleid. De ondernemer maakt zo direct kennis met – misschien wel - zijn toekomstige medewerkers. Voor de werkzoekende biedt deze dag kansen zichzelf te presenteren en binnen te kijken bij het bedrijf van zijn keuze."

Mensen die op zoek zijn naar werk zich inschrijven via www.groenehartwerkt.nl. Zij kunnen gericht zoeken op vacature, branche of bedrijf. Ook bedrijven kunnen zich nog steeds aanmelden voor de open dag.

De open dag 'Kom binnen bij bedrijven' werd voor het eerst georganiseerd in 2014 in de gemeente Woerden. Het werd een succes, reden om het initiatief ook uit te zetten in andere gemeenten. In 2016 deden vier gemeenten mee, dit jaar zetten bedrijven en organisaties in zeven gemeenten hun deuren open op 17 maart. Voor deelnemende werkgevers betekent dit dat zij profiteren van een regionale arbeidsmarkt. Werkzoekenden wordt zo de gelegenheid geboden ook werkgevers in andere gemeenten te bezoeken.

Wethouder Jan Vente: "De open bedrijvendag is een mooie manier om werkgevers in contact te brengen met werknemers. Natuurlijk kunnen werkzoekenden ook een kijkje nemen bij de gemeente zelf, de grootste werkgever van de Krimpenerwaard. Ik hoop dat veel bedrijven in onze gemeente hun deuren openen op 17 maart, zodat werkzoekenden en leerlingen die op zoek zijn naar een stageplek, leerwerkplek of werkervaringsplaats alvast een kijkje kunnen nemen bij het bedrijf dat hen aanspreekt. Ik ben ervan overtuigd dat deze open bedrijvendag tot mooie matches zal leiden." Meer informatie is te vinden op
www.groenehartwerkt.nl.