• Mike Boven, financieel directeur van De Onderlingen.
• Mike Boven, financieel directeur van De Onderlingen. Foto: Jan Timmer

Mike Boven, nieuwe financieel directeur

'Thuis in de regio, dichtbij de klant'

krimpenerwaard • De coöperatieve gedachte van financiële dienstverlener De Onderlingen is Mike Boven niet vreemd. "Ik kom uit een 'Onderlingen-nest", glimlacht hij. "Ik heb een aantal jaren bij vakbond CNV de directie gevoerd over de verzekeraar die alle rechtsbijstandsverzoeken afwikkelde. Daarna werkte ik bij Stichting Achmea Rechtsbijstand. En toen vroeg De Onderlingen mij of ik een keer op gesprek wilde komen voor de functie van financieel directeur."

Zijn huidige functie vervult Mike Boven sinds afgelopen najaar. Hij volgde als financieel directeur Ron Norder op. "De Onderlingen is een coöperatie, die geleid wordt als een bedrijf en waar je terecht kunt voor verzekeringen, bankproducten en hypotheken", vertelt Boven (40). "Onze klanten zijn tegelijk ook leden. Ze zijn enorm belangrijk en we nemen ze uiterst serieus. Zo heeft De Onderlingen een ledenraad met advies- en besluitrecht en leggen we als directie ieder jaar verantwoording af tijdens de algemene ledenvergadering. Onze coöperatieve gedachte brengt ook met zich mee dat we niet commercieel naar onze dienstverlening en producten kijken. We maken daardoor vaak andere afwegingen dan commerciële verzekeraars. Zij denken meestal zwart-wit, wij denken grijs omdat we het belang van onze leden centraal stellen."

De Onderlingen stelt volgens Mike Boven winst maken niet als doel. "Geld dat we overhouden komt ten goede aan onze leden - bijvoorbeeld via een premieverlaging- of wordt toegevoegd aan onze reserves. De kracht van De Onderlingen is dat we geworteld zijn in de Krimpenerwaard en Lopikerwaard en ons betrokken voelen bij onze klanten", weet Mike Boven.

De buitendienstadviseurs van De Onderlingen kennen hun klanten bij naam, zien er een uitdaging in om hen met maatwerk te bedienen en zijn direct benaderbaar. "Bovendien kennen zij hun werkgebied door en door en kunnen ze onafhankelijk adviseren op elk verzekeringsgebied. We doen als tussenpersoon zaken met enige tientallen verzekeringsmaatschappijen en gaan altijd voor het belang van onze klant. Dat wordt gewaardeerd. Extra prettig is dat we een uitstekende samenwerking met de Regiobank hebben. In Schoonhoven en Benschop staat Regiobank zelfs op de gevel van onze panden." Veel andere banken trekken met hun fysieke kantoren weg uit onze regio. "Regiobank blijft omdat zij gelooft in persoonlijke service naast digitale dienstverlening. Voor De Onderlingen geldt exact hetzelfde."

Mike Boven is positief gestemd over de toekomst van De Onderlingen. "Ik geloof in het coöperatieconcept, waarbij de aandacht naar de klant uitgaat. De komende periode gaan we nog meer aandacht geven aan onze leden, door de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. In mijn rol moet ik zorgen dat de financiële huishouding op orde blijft en ben ik verantwoordelijk voor risicomanagement, compliance en IT. Een veelomvattend, boeiend pakket aan taken. Ik vervul ze met plezier."