SGP-afdeling Krimpenerwaard een feit

krimpenerwaard • Zes plaatselijke kiesverenigingen zijn opgegaan in 'SGP Krimpenerwaard'.

De leden van de SGP-kiesverenigingen Bergambacht, Berkenwoude, Nederlek, Ouderkerk, Schoonhoven en Vlist hebben gekozen voor het vormen van één plaatselijke afdeling. De nieuwe voorzitter Maarten Noordergraaf is blij met deze ontwikkeling: "Voor enkele verenigingen was het heel lastig om de bestuursfuncties vervuld te krijgen. Daarom is het goed dat de leden van alle plaatselijke kiesverenigingen voor de samenvoeging hebben gekozen. Aangezien we nu een gemeente Krimpenerwaard vormen, is het ook een logische stap."

Er waren zeker ook kritische geluiden te horen, erkent Noordergraaf. "Sommige leden waren bang dat de binding met de kernen zou verminderen. Aan ons als nieuw bestuur de uitdaging om dat te voorkomen. Dat willen we onder andere doen met het oprichten van plaatselijke comités. Ook proberen we elk jaar in iedere kern een bijeenkomst te houden."

Met deze nieuwe afdeling hoopt de SGP alle kennis, ervaring en deskundigheid van de oude kiesverenigingen te bundelen om zo de SGP in de Krimpenerwaard te versterken. Het belangrijkste thema voor de nieuwe afdeling is de voorbereiding van de raadsverkiezingen in maart 2018. Het nieuwe bestuur hoopt daarnaast het huidige ledenaantal van ruim 600 te vergroten.

"We hopen dat met name ook jongeren het belang van Bijbels gefundeerde politiek inzien en zich aanmelden als lid. Ook zoeken we nog vrijwilligers die willen helpen de zichtbaarheid van de nieuwe, plaatselijke afdeling te vergroten" aldus Noordergraaf.

Zie voor meer informatie:
www.sgpkrimpenerwaard.nl