• Dosko won met 4-0 van De Valk.
• Dosko won met 4-0 van De Valk. Foto: wijntjesfotografie.nl

VC Krimpen bedwingt Velo

regio • Het herenteam van volleybalclub City Lens Krimpen verstevigde zijn tweede plek in de eerste divisie B door Velo te bedwingen.

In Wateringen wonnen de mannen van trainer/coach Wim Bruijn met 1-3 via de setstanden 23-25, 19-25, 25-18 en 18-25. Eetcafé 't Centrum/Thor verloor in eigen huis na een 2-0 voorsprong met 2-3 van Stravoc uit Stramproy. "Een flink tegenvaller", vond ook trainer Cees de Waard, die het moest stellen zonder Joyce Geneuglijk (enkelblessure). "Na twee gewonnen sets heb je niet het idee dat je op een nederlaag afkoerst. De pass viel weg. Daardoor kreeg spelverdeelster Annelies de Ruiter het moeilijk om fatsoenlijke aanvallen op te zetten. Hoewel we blokkerend met een uitblinkende Lizzy Koole niet verzaakten, waren we niet bij machte om Stravoc van de winst af te houden."

De dames van DOS vochten in De Meent voor wat ze waard waren tegen NVC, maar de Schoonhovense ploeg maakte op de beslissende momenten pas op de plaats. De 1-3 nederlaag was voor coach Joris van der Gun geen reden om bij de pakken neer te zitten. "Dit team groeit wekelijks. Met een betere passing hadden we NVC kunnen bedwingen, want onze middenaanval liep geweldig."

De dames van Dosko rekenden resoluut af met De Valk uit Montfoort. In Stolwijk werd een maximale score geboekt: 4-0. De setstanden waren 25-19, 25-18, 25-19 en 25-13.

De heren van Voleco verloren met 3-2 van VCN 2. In Capelle verloren de Ouderkerkers de eerste set met 25-23, maar daarna volgde tweemaal 20-25. In de vierde set was de zege nabij, maar VCN 2 had de langste adem: 25-23 en 15-11.