Koploper velt DCV; Spirit gelijk

krimpen/ouderkerk • DCV kon niet stunten tegen lijstaanvoerder Heerjansdam. Op eigen veld verloren de Krimpenaren met 0-2. Spirit slaagde er in Numansdorp in een 2-0 achterstand weg te werken tegen NSVV en deelde de punten: 2-2.

Net als tegen Nieuwenhoorn liet DCV het initiatief aan de tegenstander. Heerjansdam mocht rustig opbouwen, maar werd eenmaal over de middenlijn snel door DCV opgevangen. Een fraaie combinatie over de as van het veld leidde tot een hard schot, dat door Bobby Janssen in eerste instantie nog uit het doel werd gehouden. In de rebound stond Ronald Ouwens klaar om af te ronden: 0-1. Hierna veranderde er nog weinig in het spelbeeld. De kansen waren spaarzaam. Kort voor rust moest Bobby Janssen met een redding voorkomen dat Heerjansdam-spits Paul Scheurwater de achterstand zou verdubbelen. Trainer Klinkenberg bracht Guido van Oijen en Johan van Wageningen in om druk te zetten. Heerjansdam was op de counter aangewezen en kreeg de beste kansen. In de 76ste minuut kwam de genadeklap voor DCV. Heerjansdam kreeg een corner. De bal werd bij de eerste paal doorgekopt en kwam voor de voeten van Ronald Ouwens, die bekwaam afrondde en 0-2 aantekende.

Spirit

Spirit kwam met de schrik vrij tegen NSVV. Het zag er in Numansdorp even slecht uit voor de 'Kanaries' toen de thuisclub tweemaal achtereen scoorde. Door een misser van de NSVV-doelman bij een indraaiende hoekschop en een benutte strafschop van Stefan Bitter hielden de mannen van trainer Warry van Wattum met het 2-2 gelijkspel toch een punt over aan dit duel. Middenvelder Ryan Terlouw maakte na lange afwezigheid als invaller in de tweede helft zijn rentree in de hoofdmacht.