• Mike van Gent probeert het van afstand.
• Mike van Gent probeert het van afstand. Foto: wijntjesfotografie.nl

Koploper lijdt puntverlies tegen vaardig Maense

Lekkerkerk moet nog warmdraaien

lekkerkerk • Vierdeklasser Lekkerkerk mocht achteraf niet mopperen over de 1-1 puntendeling met nummer vijf Maense. De vaardige Kaapverdiaanse ploeg uit Rotterdam was in de eerste helft heer en meester en had de thuisploeg op een veel grotere achterstand dan 0-1 kunnen zetten.

Lekkerkerk rammelde in de eerste 45 minuten aan alle kanten. Trainer Arian van Herk moest zijn spelers herhaaldelijk wijzen op hun tekortkomingen. Hij riep Lekkerkerk luidkeels op om beleving te tonen en de tegenstander eens aan te pakken. Maense waande zich in luilekkerland. Het was al na enkele minuten duidelijk dat de gasten de koploper in de tang hadden. Diverse aanvallers doken na grove verdedigingsfouten op voor het doel van Mike van Eesteren. Hij had het geluk dat de bezoekers onzorgvuldig waren met de afronding. Niettemin moest de Lekkerkerkse doelman in de twaalfde minuut capituleren na een blunder van eigen makelij. Van Eesteren kreeg de slappe inzet van Helly Dos Santos Ribeiro niet onder controle. Daarna had de mee opgekomen Helder Fortis Rodriques weinig moeite om de terugspringende bal in te koppen: 0-1. Het was een wonder dat het daarbij bleef. Lekkerkerk sloeg het middenveld over en kreeg zowaar een kans op de gelijkmaker via Bart Sterrenburg, die op luttele meters van het doel van Maense de bal hoog over schoot. Martijn de Jong raakte bovendien vanaf twintig meter de lat.

Van Herk zag na de thee tevreden toe dat het in het tweede bedrijf veel beter ging. Ineens werden persoonlijke duels weer gewonnen en kwam de thuisclub weer aan fatsoenlijke aanvallen toe. De onzichtbare Mark de Jager werd vervangen door Niels van Niekerk, die zich echter niet thuis voelde aan de linkerflank. Van Herk had ook de beschikking over Senna van den Bosch, maar het 19-jarige talent had de laatste weken niet getraind. Hij kwam pas in de slotminuten in het veld. De thuisploeg streed voor ten minste een punt er werd in de 67ste minuut beloond voor de inzet. Nadat de buitenspelval van Maense te laat dicht klapte, was Stan Burggraaf er als de kippen bij om de bal achter de uitkomende Mauro Santos Da Silva te koppen: 1-1. Daarna leek het er even op dat Lekkerkerk de moegestreden Rotterdammers de genadeklap zouden geven. Een reeks vrije trappen en enkele schermutselingen voor het doel leverden echter niets op. Scheidsrechter Potuijt moest scherp blijven om te voorkomen dat irritaties bij Maense naar een kookpunt zouden leiden. Zover kwam het niet.