Medailles voor Lansingh-zwemmers

krimpen a/d ijssel • De zwemmers van De Lansingh hebben twintig medailles behaald tijdens de Regio West Winterkampioenschappen.

De Krimpense wedstrijdzwemmers zwommen tien gouden, twee zilveren en acht bronzen medailles bij elkaar.

Regiokampioenen namens De Lansingh werden Britta Koehorst en Emma Schurink.

Britta, die fulltime bij het Regionaal Trainingscentrum in Den Haag traint, liet negen keer met overtuiging zien dat zij de beste zwemmer is bij de meisjes geboren in 2003. Jaargenoot Emma Schurink werd tot regiokampioen gekroond op de 200 meter rugcrawl. Zij mocht ook de bronzen plak ophalen voor de 100 meter rugcrawl.

Bij de dames won Mariska Scheel bronzen medailles op de 100 meter vrije slag, 100 en 50 meter vlinderslag en werd Aniek Erenstein-Huijsman derde op de 50 meter schoolslag. Ook twee heren- en één meisjesestafetteteam behaalden de derde plaats. Junior 1-zwemmer Erik Oldenkamp won twee keer zilver op de 400 meter wisselslag en 100 meter schoolslag.

In totaal plaatsten 21 zwemmers van De Lansingh zich voor het regionale zwemkampioenschap. Een knappe prestatie, want de concurrentie is groot sinds de drie regionale zwemkringen Rotterdam & Omstreken, Haaglanden en Gouwe/Rijnstreek zijn opgegaan in KNZB Regio West. Bij de jongens junioren zijn er gemiddeld 90 zwemmers per leeftijdscategorie en bij de meisjes-junioren zijn dat er gemiddeld 125.

Ook op nationaal niveau tellen de zwemmers van De Lansingh mee. Acht zwemmers plaatsten zich voor het Nederlands Junioren & Jeugd Kampioenschap korte baan, dat over twee weken in Eindhoven plaatsvindt.