VCK en Thor-dames stomen door

regio • De heren van City Lens Krimpen en de dames van Eetcafé 't Centrum/Thor stomen door in de eerste divisie.

De Krimpenaren versloegen Sliedrecht Sport 2 na een enerverend duel met 2-3, terwijl de volleybalsters van Thor terugkeerden met een 1-3 overwinning op VC Zaanstad.

VC Krimpen kreeg het niet cadeau in sporthal De Stoep in Sliedrecht. De mannen van coach Wim Bruijn leken na twee verloren sets op een nederlaag af te stevenen. Net op tijd kantelde de wedstrijd en greep de nummer twee van de eerste divisie B alsnog de zege. VCK behoudt de tweede plaats. De setstanden waren 25-19, 25-19, 15-25, 20-25 en 11-15.

De dames van Thor kregen pas in de derde set tegenstand van betekenis. Na 17-25 en 19-25 ging het team van Cees de Waard met 25-23 onderuit. In de vierde set werd dat met dezelfde score gerepareerd: 23-25, en boekte Thor een nuttige overwinning.

Het herenteam van Voleco dolf het onderspit tegen de reserves van VC Krimpen. In dit duel in de derde divisie A waren de verschillen minimaal, maar toch bleven de bezoekers met driemaal 23-25 aan de goede kant van de score. Voleco won de vierde set met 25-17 en pakte daarmee toch nog een punt. In de promotieklasse versloeg Thor het derde team van Kalinko met 1-3. De Bergambachtse heren moesten even op gang komen. Na 25-20 in de eerste set stelde Thor orde op zaken met 17-25, 16-25 en 15-25. In dezelfde klasse maakte Dosko een lelijke misstap door in Het Kwartier van het zwakke Kalinko 2 te verliezen: 2-3. Blijkbaar sloeg het virus over naar de dames van Dosko. Ze leden eveneens een 1-3 nederlaag tegen een laag genoteerde tegenstander. Vives 2 was te sterk. Het damesteam van Voleco verloor met 0-4 van DVO en ook City Bril Krimpen kon het ondanks een flitsende start (12-25) niet bolwerken tegen VCN 5: 3-1.