• Libero Marloes Grootendorst.
• Libero Marloes Grootendorst. Foto: wijntjesfotorgrafie.nl

VSTS maatje te groot voor DOS-dames

schoonhoven • Koploper VSTS uit Bodegraven was een maatje te groot voor DOS. De Schoonhovense volleybalsters verloren in sporthal De Meent met 0-4.

Toch had het team van trainer Joris van der Gun kansen om ten minste een set te winnen. In de derde set stond DOS op 23-18 toen het een inzinking kreeg. VSTS profiteerde meteen en won met 23-25. Daarmee was de strijd gestreden en liepen de bezoekers eenvoudig uit naar een maximale zege.

Ervaren

Van der Gun kon het zijn pupillen niet kwalijk nemen. "VSTS heeft een ervaren ploeg en ontketent steeds veel servicedruk. Ze staan niet voor niets bovenaan. Ik was al blij geweest als we een set hadden gewonnen. Zoiets is goed voor het zelfvertrouwen en kan een wedstrijd doen kantelen. We waren er dichtbij, maar dan zie je toch dat onze foutenlast te groot is."

Te aardig

Daar wil Van der Gun en zijn collega Johan van Zelderen graag aan werken, want DOS heeft een leuke meidengroep. "Eigenlijk zijn ze te aardig, want in een wedstrijd mag het best even knetteren. Een beetje peper kan geen kwaad, maar zoiets kan je niet forceren."

DOS trad aan zonder Julia Rodenburg (privé-omstandigheden) en een niet fitte Anne van Rooijen. Daarom was Tessa de Gruijter weer opgeroepen en werd het jonge talent Loran Kroon achter de hand gehouden.

Hoewel Van der Gun een tactisch plan had uitgedokterd, viel het in de praktijk niet mee om VSTS uit z'n evenwicht te krijgen. Alles moet dan kloppen. Een sterke opponent weet wel raad als de uitvoering hapert. Dat bleek in de eerste en tweede set waarin de bezoekers met 16-25 en 17-25 de winst grepen.

Enigszins gemakzuchtig wist VSTS niet door te drukken en vocht DOS voor de setzege. Die zat er ook in, maar in de beslissende fase ontbrak de genadeklap. De koploper rechtte de rug en zegevierde met 23-25.

DOS kon het daarna niet meer opbrengen om er nog een punt uit te slepen en werd met 19-25 op een 0-4 nederlaag getrakteerd.