• De zes leerlingen achter het project 'EEM'.
• De zes leerlingen achter het project 'EEM'. Foto: Floris Bakker

School bereikt finale

schoonhoven • Met het project 'EEM' heeft het Schoonhovens College de finale bereikt van Artcadia, een landelijke techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen van havo/vwo 2.

Zes leerlingen van de middelbare school bedachten een ingenieus systeem om zout zeewater met behulp van zonne-energie om te zetten in zoet water. Het project strijdt nu met projecten van tien andere scholen om de winst. De winnende school bezoekt met tien leerlingen en twee docenten bijzondere locaties en mooie, technisch interessante projecten in de Franse hoofdstad Parijs. Daar nemen we ook een kijkje 'achter de schermen'. De tweede prijs is een Ultimaker 3D printer.

Artcadia wordt voor de negende keer gehouden. Voor de wedstrijd bedenken leerlingen samen creatieve oplossingen voor een fictieve toekomststad. Het recordaantal van 117 scholen meldde zich dit jaar aan voor de wedstrijd. Er kwamen 370 projecten binnen die door een deskundige jury zijn beoordeeld. Op woensdag 12 april is de feestelijke finale in Eindhoven.