• Cor Kok met gewichtsconsulente José Hirschmann (l) en psycholoog Fiona Kok.
• Cor Kok met gewichtsconsulente José Hirschmann (l) en psycholoog Fiona Kok. Foto: Elke Smit Fotografie

Finesse Bodyline Clinic bestaat tien jaar

'We blijven ons doorontwikkelen'

woerden • "De afgelopen tien jaar hebben we enkele duizenden mensen succesvol geholpen. Zonder complicaties", vertelt Cor Kok van Finesse Bodyline Clinic in Woerden.

De trotse eigenaar zag in 2007 de vele mogelijkheden van de zogenaamde UltraShape en begon in een klein pand op het bedrijventerrein in zijn woonplaats Woerden. "Ik werd getriggerd door een presentatieavond over de UltraShape", blikt Cor Kok terug, die destijds ambulanceverpleegkundige was. "Door de onregelmatige werktijden en toenemende agressie tegen hulpverleners zocht ik al enige tijd iets anders. De UltraShape is ideaal voor mensen die van hun overtollig vetweefsel af willen zonder chirurgische ingreep."

De fascinatie voor de UltraShape bleef ook na de presentatie bestaan. Cor Kok doorliep de benodigde selectieprocedure en besloot er één aan te schaffen. Dat was geen sinecure, want het aankoopbedrag van een UltraShape lag op het prijsniveau van een gemiddelde eengezinswoning. "De banken stonden niet te springen om me dat geld te lenen", erkent de ondernemer. "Omdat ik heilig in het concept geloofde, kreeg ik de financiering toch rond en kon het avontuur beginnen." Niet iedereen kan zomaar met de UltraShape aan de slag. Cor Kok hierover: "Je moet medisch geschoold zijn en de processen achter de apparatuur begrijpen."

De UltraShape maakt gebruik van ultrageluid om vetcellen af te breken. Dit is te vergelijken met een niersteenvergruizer. Het ultrageluid laat de wand van de vetcellen uiteenvallen, waarbij de inhoud van de vetcel, de zogenaamde triglyceriden, vrijkomt. Kok: "Belangrijk is de afvoer van de vetcellen, waarbij de lever, waar de triglyceriden door het lymfe- en vaatstelsel naar getransporteerd worden, én de zeer gespecialiseerde behandelingen die we bieden een belangrijke rol spelen. We leveren maatwerk, want iedere behandeling is anders." De behandeling met de UltraShape is geheel veilig, benadrukt Cor. "Het ultrageluid richt zich alleen op de vetcellen, waardoor geen schade ontstaat aan omliggende weefsels."

Het is niet alleen vetverwijdering waar Finesse zich mee bezighoudt. Steeds meer mensen zien de voordelen van ultherapie, ofwel een facelift zonder operatie. Cor: "Met het ouder worden verliest de huid zijn elasticiteit. Een operatie is een optie maar de ultherapie, waarbij eveneens gebruik wordt gemaakt van ultrageluid en het eigen herstellend vermogen van de huid wordt aangesproken, biedt een mooi alternatief. De techniek kan worden toegepast op het gezicht, de hals en decolleté."

In 2012 volgde een verhuizing naar het huidige pand in Woerden, aan de Pompmolenlaan 19A. Hier is een sfeervolle kliniek verrezen, die meerdere behandelkamers telt en een team van medewerkers huisvest -verpleegkundigen, een gewichtsconsulent en psycholoog- om de cliënten bij te staan en te behandelen. "We zijn al tien jaar bezig met het verbeteren van onszelf. Dat proces stopt nooit. We blijven ons doorontwikkelen", stelt de ambitieuze ondernemer. Dat het ondernemersverhaal geen sprookje is, bewijst de (internationale) belangstelling voor Finesse Bodyline Clinic. "Specialisten uit binnen- en buitenland komen hier een kijkje nemen", vertelt Cor, die zelf ook regelmatig 'de boer op gaat'. "Ik ben onlangs nog in China geweest, waar ik op meerdere locaties heb toegelicht waar we in Woerden mee bezig zijn." Dit heeft ertoe geleid dat hij binnenkort een project zal begeleiden in een Chinese kliniek om de UltraShape ook in dit Aziatische land te introduceren.

De technieken staan voor iedereen ter beschikking, jongeren tot 18 jaar en zwangere vrouwen uitgezonderd. "We begeleiden zowel vrouwen als mannen, met name in de leeftijdsgroep 40+. Eerlijk is eerlijk, een behandeling is niet goedkoop, maar daar tegenover staat dat de apparatuur doet wat het belooft", zegt Cor Kok afsluitend. Kijk voor meer informatie over genoemde én andere behandelingen binnen Finesse Bodyline Clinic op www.finessebodylineclinic.nl

Robert van der Hek