• Thor speelde wisselvallig, maar won wel.
• Thor speelde wisselvallig, maar won wel. Foto: wijntjesfotografie.nl

Thor-dames nog zoekende

bergambacht • Eetcafé 't Centrum/Thor miste duidelijk ritme in het treffen met Inter Rijswijk.

Hoewel de volleybalformatie van trainer Cees de Waard met 3-1 won, ging er zaterdagavond nog teveel mis om van de gewenste vorm te spreken.

"Ik was blij dat we vanavond geen tegenstander uit de top vijf troffen", gaf De Waard toe. "Ons spel was te wisselvallig. Ik zag prachtige combinaties, maar ook domme keuzes aan het net. Ik hoopte daarbij op meer beleving. Van de hekkensluiter moet je eigenlijk met 4-0 winnen, maar we konden de vierde set niet afmaken. Dat was een tegenvaller."

Rentree

Voor middenaanvalster Emma Vroom betekende het haar rentree bij Thor. Ze was door een hardnekkige blessure maanden uitgeschakeld. Ze had de pech dat twee oefenduels de afgelopen weken vanwege de slechte weersomstandigheden werden afgelast. "Ik had liever wat meer geoefend, voordat het echte werk begon. Ik moet weer wennen aan eerste divisievolleybal."

Matig

Thor begon heel matig, maar poetste in de eerste set na een time-out van De Waard een 13-16 achterstand weg. Inter Rijswijk kreeg met 25-18 een flinke mentale tik te verwerken en was ook in de tweede en derde set niet in staat de Bergambachtse ploeg te weerstaan. Via 25-17 en 25-16 kwam Thor tamelijk eenvoudig op een 3-0 voorsprong. Het bonuspunt werd echter niet in de wacht gesleept. Inter Rijswijk gaf niet op en toonde Thor wat enthousiasme en focus kunnen betekenen: 18-25.

Pieter van der Laan