VC Krimpen verslaat nummer 2

regio • Dat het kan spoken in sporthal De Boog is bekend. Als City Lens Krimpen de geest krijgt, is niemand veilig. Eerder werd koploper VCV met 3-2 verslagen; nu werd nummer twee Dynamo Apeldoorn 2 met een pak slaag naar huis gestuurd: 4-0.

Vooral in de eerste set was het erop of eronder voor de ploeg van coach Wim Bruijn. De slijtageslag werd uiteindelijk met 29-27 in het voordeel van de Krimpenaren beslist.

Moraal

Het gaf het team zoveel moraal dat Dynamo 2 er in het verdere verloop nauwelijks meer aan te pas kwam. Via 25-19, 25-22, 25-21 was VCK vijf punten rijker.

VC Krimpen is opgeklommen naar de tweede plaats in de eerste divisie B en dat is in jaren niet meer voorgekomen.

Voleco

Van de andere regionale clubs wonnen de mannen van Voleco zonder moeite met 0-4 van Volley Tilburg 3. Zij stijgen naar de middenmoot van de 3e divisie A.

De dames van DOS kregen in Zevenhuizen met 3-1 klop van Nesselande.

Het herenteam van Thor staat weer op de tweede plaats in de promotieklasse. Onder aanvoering van de kersverse vader Elmar Kleijn werd Inter Rijswijk 3 met 3-1 opzij gezet.

In deze klasse verloren de heren van Dosko in Zoetermeer met 3-2 van Zovoc. De dames deden het beter. Dosko keerde met een 2-3 zege terug van het treffen met VC Utrecht 5.

Het damesteam van City Bril Krimpen versloeg RVC/Libanon 3 met 0-4.

De heren van DOS gingen met 4-0 onderuit bij VC Utrecht 8.