• Discussie in de geïmproviseerde studio in Het Kwartier.
• Discussie in de geïmproviseerde studio in Het Kwartier. Foto: wijntjesfotografie.nl

Sportcafé biedt verenigingen podium

krimpenerwaard • In Het Kwartier was het zaterdag een komen en gaan van vertegenwoordigers van sportverenigingen.

De radioverslaggevers van RTV Krimpenerwaard hebben plaatsgenomen in een geïmproviseerde studio om sporters aan de tand te voelen. Arie den Otter, Jan Ooms, Hans Paling en Nico Dullaart zijn in hun herkenbare zwarte Krimpenerwaard-tenues gestoken om de gasten te ontvangen. Na een kort voorgesprek over de mogelijke onderwerpen nemen de interviewer en de vertegenwoordigers van de club plaats achter de microfoons.

"Sportverenigingen komen graag bij ons op visite", weet programmamaker Nico Dullaart. "Wij bieden ze een podium. Zo kunnen ze ook de interesse van aspirant-leden opwekken. Anders gezegd, ze worden er nooit minder van. We gaan op diverse aspecten van het verenigingsleven in. Vrijwel alles komt in korte tijd aan bod."

Zo rept René ter Braak, voorzitter van vv Bergambacht, over de bloei van de damestak. Liever gezegd het 'meidenvoetbal', want de bal rolt tot op heden slechts bij de junioren en pupillen. "We willen graag een damesteam formeren, maar we hebben geen haast. Het gaat er vooral om dat ze plezier in het spel hebben."

Plezier is er ook op grote afstand. De selectie van de blauw-zwarten is neergestreken in Barcelona voor een teamuitje. Achtereenvolgens komen bestuurslid Dieks Portuyt en zijn broer (en trainer) Bert Potuyt in de uitzending. Ze staan in de rij voor de kassa van Nou Camp om Barcelona-Las Palmas bij te wonen. Ze hebben eerder met de groep het Olympisch dorp bezocht, dat in 1992 plaatsbood aan de internationale sportwereld. "Het is perfect weer en prima uit te houden. Er staat ook nog een training op het programma." De voorzitter benadrukt dat de spelers dit uitstapje zelf bekostigen. "Het kost vv Bergambacht geen cent."

De delegatie van taekwondo-vereniging Daeryon meldt dat de twee talenten Gregory Dekker en Stefano Getrouw niet zijn opgenomen in de selectie voor het Europees kampioenschap. Buiten hun schuld overigens, want de trainer wist niet dat beiden in een aantal internationale wedstrijden hun vaardigheden hadden moeten tonen. Stefano kan er niet mee zitten. "Ik probeer het voor 2018 nog wel een keer. Ik heb het met m'n opleiding bouwkunde druk genoeg."

Henk Lammertse, voorzitter van vv Spirit, blikt terug op de groei en bloei van zijn Ouderkerkse voetbalvereniging. De prestaties van het eerste elftal kunnen beter, maar door onfortuinlijke nederlagen staat Spirit te laag op de ranglijst. "Er wordt hard gewerkt aan herstel. En dat komt er ook als ik de inspanningen en het spel zie." Lammertse wijst vooral op de succesvolle jeugdopleiding en het vele vrijwilligerswerk. "Wij hebben niets te klagen."

Pieter van der Laan