Afbeelding
Foto: pr

Start bouw fase 2 Benschop-Oost

benschop • Door het slaan van een feestelijke paal gaf wethouder Gerrit Spelt van Lopik donderdag het startsein van de bouw van Benschop-Oost fase 2. In fase 2 boudt aannemer Heilijgers vijftig, veelal dezelfde woningtypes als in fase 1. Zo zijn er de eengezinswoningen, (senioren) bungalows en kleine en grote twee-onder-een-kapwoningen. Ook komen in deze fase rug-aan-rug starterswoningen. Deze woningen hebben samen de uitstraling van een boerderij. De resterende acht woningen zijn voor de woningstichting Goed Wonen. Alle woningen in deze fase zijn al verkocht. In fase 1 is nog één vrijstaande woning beschikbaar. Meer informatie is verkrijgbaar bij Schep Makelaardij: 0182-383038.

q www.benschop-oost.nl

Lezing over Tavenu

schoonhoven • De geschiedenis van muziekvereniging Tavenu uit Schoonhoven staat op dinsdag 24 januari centraal in een lezing van het Historisch OntmoetingsPunt (HOP). Tavenu behoort tot de oudste verenigingen van de stad en heeft in een periode van 110 jaar een vaste plek verworven in de harten van menig Schoonhovenaar. Ad de Vaal, zelf al jarenlang lid van de muziekvereniging, zal de historie belichten. De lezing begint 19.00 uur en wordt gehouden in de bibliotheek van Schoonhoven. De toegang is gratis, inclusief een kopje koffie of thee. Aanmelden kan bij de balie van de bibliotheek of per mail: info@debibliotheekkrimpenerwaard.nl.


Taarten voor trouwe klant

schoonhoven/lekkerkerk • Al de helft van haar leven komt Annelies van Herk in de winkel van Gertjan de Echte Bakker in Schoonhoven. Vrijdag werd ze 50 en kreeg de trouwe klant zes gratis taarten mee naar huis. Die had ze gespaard met het puntensysteem van de bakker. Gertjan de Echte Bakker heeft twee winkels in Schoonhoven (Alpbert Plesmanstraat 9 en Haven 44) en één in Lekkerkerk (Kerkweg 18a).


Nieuw Dorcas-depot in Haastrecht

haastrecht • Hulporganisatie Dorcas opent aan de Provincialeweg West 65 in Haastrecht een kledingdepot.

Kleding kan elke vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur worden ingeleverd. Na sortering gaat het grootste gedeelte van de kleding naar Oost-Europa en Afrika waar het wordt verspreid onder de allerarmsten. Een deel van de kleding wordt ongesorteerd verkocht, waarbij Dorcas de opbrengst besteedt aan de transportkosten van de rest van de goederen. Kleding die wordt ingeleverd, dient schoon en heel te zijn. Dorcas is een christelijke organisatie voor ontwikkelingssamenwerking en noodhulp die in zeventien landen in Oost-Europa en Afrika 166 projecten ondersteunt.


q www.dorcas.nl