Bijeenkomst voor 'wijkchefs'

krimpen a/d ijssel • Rechtstreex Krimpenerwaard houdt dinsdag 17 januari vanaf 19.15 uur een bijeenkomst in het raadhuis van Krimpen aan den IJssel.

Toekomstig 'wijkchefs' horen dan meer over het runnen van een afhaalpunt voor streekproducten en wat daarbij komt kijken. De avond is onderdeel van een project dat de gemeenten Krimpenerwaard en Krimpen aan den IJssel samen zijn gestart en is bedoeld om streekproducten beter onder de aandacht te brengen van de eigen bevolking, de horeca en omliggende gemeentes.

Na het food festival 'Proef de Krimpenerwaard' en de Krimpenerwaard Food Kaart wordt nu het concept van streekproducten afhaalpunten - en zo mogelijk een bezorgdienst in de hele Krimpenerwaard - uitgewerkt.

Het doel is om zogeheten (wijk)afhaalpunten te realiseren in Krimpen aan den IJssel en de verschillende kernen van de Krimpenerwaard. Bij deze afhaalpunten kunnen klanten hun bestellingen (met Krimpenerwaardse producten) dan afhalen. Rechtstreex zoekt nu wijkchefs die op professionele wijze een (wijk)afhaalpunt willen realiseren. Dat kan een al bestaande streekproductenwinkel zijn, maar ook iemand die (deeltijd) zelfstandig wil gaan starten. Geïnteresseerden kunnen op www.rechtstreex.nl het formulier 'wijkchef-worden' invullen.