Hartenkreet Hagestein: 'Teleurstellend'

hoef en haag • Voor stichting Hartenkreet Hagestein is de uitkomst van het raadsdebat uitermate teleurstellend. De groep zet zich het afgelopen jaar in voor één grote school op het Kasteelterrein.

Woordvoerster Barbara Cozijnsen: "Het is voor ons een enorme teleurstelling dat er door de fracties zo slecht naar de experts wordt geluisterd. Na één jaar lang gesprekken, meedenken, luisteren, verbinden en nog meer gesprekken is dit eigenlijk niet te bevatten. Het voelt oneerlijk en als we er op een afstandje naar kijken dan is dat het ook."

Ze vervolgt: "Iedereen die er niets van af weet en je er naar vraagt of mee laat denken, snapt het ook niet. Wellicht is deze optie inderdaad 'second best', maar het is natuurlijk heel vreemd dat kasteelterrein door amendement, door financiën, door archeologie, planschade etc. etc. niet haalbaar is voor een school van 550/600 leerlingen en nu allemaal wel kan voor een school met 300 leerlingen."

Door het hele proces heeft de stichting wel steeds minder vertrouwen in de gang van zaken en het proces. "We zullen dus onze schouders eronder zetten om ervoor te zorgen dat de gemeente deze belofte aan Hagestein wel na komt."

Bewonersoverleg

Het onlangs gevormde bewonersoverleg voor Hoef en Haag is juist wel tevreden met het besluit. In de week voor het raadsdebat was een bewonersonderzoek gehouden en daaruit bleek dat bijna driekwart van de bewoners van Hoef en Haag voorstander was van twee schoollocaties, met in elk geval een school op de Brink.

"We zijn blij dat het Dorpshart de school krijgt zoals die daar gepland was, zonder extra vertraging", zegt woordvoerder Sjoerd Groot. "Dit is belangrijk voor Hoef en Haag als dorp. Verder is het prima dat er ook een school dichtbij Hagestein komt, terwijl het kasteelterrein overwegend groen blijft."

Het nieuw gevormde bewonersoverleg Hoef en Haag bestaat momenteel uit dertien bewoners. Er is inmiddels ook een Facebook-pagina, waarop ruim 350 bewoners met elkaar kunnen communiceren.


Dick Aanen