Vouchers voor extra hulp aanvragen

regio • Inwoners van de gemeenten Geldermalsen, Lingewaal en Neerijnen kunnen in 2018 ook weer (extra) huishoudelijke hulp aanvragen. De gemeenten hebben besloten om weer vouchers voor extra huishoudelijke klussen beschikbaar te stellen. De inwoner kan de voucher, die staat voor één uur huishoudelijke hulp, verzilveren bij één van de aanbieders voor huishoudelijke hulp waarmee de gemeenten een contract hebben afgesloten. Per verzilverde voucher betaalt de inwoner onafhankelijk van zijn of haar inkomen 5 euro. De extra hulp is mogelijk voor inwoners die al huishoudelijke hulp hebben waar een indicering voor is gegeven. Verder kunnen mantelzorgers die overbelast zijn of dreigen te raken, gebruik maken van de vouchers. De vouchers zijn in 2018 ook beschikbaar voor inwoners die geen maatwerkvoorziening voor huishoudelijke hulp hebben. Deze inwoners kunnen de vouchers gebruiken als ze tijdelijk (bijvoorbeeld bij een acute situatie) of af en toe (bijvoorbeeld als aanvulling op het huishoudelijke werk wat ze nog zelf kunnen doen) behoefte hebben aan huishoudelijke hulp. Voor het aanvragen kunnen inwoners bij hun eigen gemeente terecht. Bij gemeente Geldermalsen kan het bij het kernteam Geldermalsen, te bereiken via 0345-586700. In gemeente Lingewaal zijn de vouchers aan te vragen bij het Wmo-loket via 0345-634000 of wmoloket@lingewaal.nl. En bij gemeente Neerijnen via 0344-637425 of infowmo@tiel.nl.


Open dagen cactuskweker

lexmond • Cactuskwekerij Lakerveld in Lexmond houdt op vrijdag 29 en zaterdag 30 december open dagen. Het adres is: Lakerveld 89. In de kassen groeien 2.500 soorten, op 550 vierkante meter. De oudste is 300 jaar oud en bloeit nog elke voorjaar. Voor meer informatie:

q cactuskwekerij.eu/cactuskwekerij.asp


Reünie havisten Oude Hoven

gorinchem • Met medewerking van de huidige directie van de Oude Hoven komen havisten uit de eindexamen jaren 1982/1983/1984 op zaterdag 20 januari weer bijeen voor een reünie. Van 14:00 tot 16:30 uur is het schoolgebouw van de toenmalige havo/atheneum aan de Oude Hoven 8 weer even bezit van scholieren uit de leerjaargangen vanaf 1977. De initiatiefnemers zetten via Facebook een zoektocht op naar oud-klasgenoten waarvan diverse uit de regio Leerdam, Asperen, Vuren, Heukelum en Herwijnen afkomstig zijn. Met succes, want inmiddels zijn al ongeveer zestig geslaagden en gezakten uit de betreffende periode aangetroffen die donderdag 20 januari present zullen zijn. Mensen die naar de reünie willen komen of iemand kennen die in deze schoolperiode les heeft gehad of gegeven op de Oude Hoven havo kunnen contact opnemen via reuniehavo1983@gmail.com.


Vrijheid versus veiligheid

vianen • Frans Hoogeveen, een specialist in dementiezorg komt maandag 8 januari naar het Alzheimer Café in Vianen. Hij gaat het hebben over vrijheid versus veiligheid, wat een belangrijk dilemma is in de zorg voor mensen met dementie. De avond vindt plaats in Hof van Batenstein in Vianen. De koffie staat vanaf 19:00 uur klaar, het programma begint om 19:30 uur. De toegang is gratis en aanmelding niet nodig. Meer informatie is te verkrijgen bij Debby van Rhijn via 0347-361200.