Over 'The American Dream'

leerdam • Lisette le Blanc geeft vrijdag 5 januari in stadspodium GO een lezing over 'The American Dream', de kunsttentoonstelling die tot en met eind mei te zien is bij het Drents Museum en de Kunsthalle Emden (Duitsland). De dubbeltentoonstelling – tegelijkertijd te zien in Assen en Emden – is een primeur voor Europa: het is de eerste keer dat zo'n uitgebreid overzicht van na- oorlogse Amerikaanse figuratieve kunst in Europa getoond wordt. 'The American Dream' biedt een spectaculair visueel overzicht van meer dan tweehonderd kunstwerken van zowel bekende als minder bekende Amerikaanse kunstenaars, verdeeld over beide musea. Zo is er werk te zien van Amerikaanse topkunstenaars als Edward Hopper, Andy Warhol, Andrew Wyeth, Alice Neel, Richard Diebenkorn, Martha Rosler, Alex Katz en Chuck Close. De lezing begint om 10:00 uur, entree is 12,50 euro (inclusief koffie of thee). Reserveren kan via reserveren@go-leerdam.nl. Of via de website.

q www.go-leerdam.nl


Zeemansliedjes in Hof van Batenstein

vianen • Gemengd havenkoor De Woelwaters uit Maurik geeft op uitnodiging van Stichting Welzijn Vianen (SWV) woensdag 17 januari een concert in de Kwantzaal van Hof van Batenstein in Vianen. Het koor bestaat uit dertig leden, waaronder accordeonisten en een drummer. De Woelwaters zingt uitsluitend Nederlandstalige zeemansliedjes, oude bekend en nostalgische liedjes die uitnodigen om mee te zingen. Entree is 3,50 euro inclusief koffie, thee en een drankje met een hapje. Aanmelden kan bij de SWV-receptie of via 0347-374097.


Erwtensoep en katenspek in Tuil

tuil • Alle 55plussers uit gemeente Neerijnen zijn donderdag 4 januari welkom in Dorpshuis Tuil voor een gezamenlijke maaltijd. Deze keer staat er erwtensoep met roggebrood en katenspek op het menu en yoghurt met vruchten als toetje. Als afsluiting is er koffie of thee met een chocolaatje. Vooraf aan het diner is er nog een borrel naar keuze. De ontvangst is om 11:00 uur, de maaltijd duurt tot 14:00 uur. Deelname kost 11 euro. Opgeven kan tot en met vrijdag 29 december bij R. van Willigen 0418-591957 of of Riki Wijtmans 0418-592233.


Open repetitie mannenkoor

haaften • Het Haaftensch Mannenkoor houdt donderdag 4 januari de eerste repetitie van het nieuwe jaar. Mannen die van zingen houden, zijn welkom om deze avond bij te wonen. Het repeteren begint om 19:45 uur in kulturhus Burcht van Haeften. Meer informatie is te verkrijgen bij Marinus van Kerkhof via 0418-591704 of mvankerkhof@telfort.nl.


Wandelen in omgeving Asperen

acquoy • De maandelijkse wandelingen van senioren gaan weer van start, het eerste uitstapje is woensdag 10 januari. De wandeling begint om 10:00 uur bij De Kazerne aan de Voorstraat in Asperen. Een wandeling van circa negen kilometer. Onderweg wordt gestopt voor koffie in tapperij Lingezicht in Acquoy. Tegen 12:30 uur hoopt de organisatie terug te zijn in Asperen. Meer informatie is te verkrijgen bij Ineke Blom via 06-43915192.