• Astrid Hertog begint eind januari.
• Astrid Hertog begint eind januari. Foto: PR Glasmuseum

Nieuwe directeur Glasmuseum

leerdam • Astrid Hertog is benoemd tot directeur van het Nationaal Glasmuseum in Leerdam. Met ingang van vrijdag 26 januari neemt zij het stokje over van de huidige interim-directeur, Marjo van Schaik.

Na roerige tijden is het Nationaal Glasmuseum in rustiger vaarwater beland. Dit jaar wordt goed afgesloten, naar verwachting conform begroting. En het museum heeft eindelijk een nieuwe directeur gevonden in de persoon van Astrid Hertog. Zij heeft als kunsthistoricus en museoloog een brede werkervaring in musea en erfgoedinstellingen. Na een carrière als tentoonstellingsmaker, marketeer en manager fondsenwerving en partnerships bij onder andere het Nationaal Archief, was ze als freelancer directeur van de stichting Romeinse Limes Nederland. Hertog heeft daarnaast diverse bestuurs- en adviseursfuncties bekleed in de museumbranche. Momenteel heeft ze onder andere als nevenfunctie de rol van adviseur erfgoed van het BNG Cultuurfonds.

Hertog kan niet wachten om te beginnen, eind januari. "Glas vind ik een fascinerend materiaal, dat tegelijk een bepaalde tijdloosheid en alledaagsheid heeft. Tijdens mijn studie kunstgeschiedenis kwam ik al in aanraking met het prachtige glaswerk van onder andere Copier en De Bazel. Ik kijk er enorm naar uit om met het team verder te bouwen aan een inspirerend, vernieuwend en toegankelijk Nationaal Glasmuseum. Met de Glasblazerij erbij, biedt het museum een gevarieerd aanbod van genieten, ervaren én zelf doen."


q www.nationaalglasmuseum.nl