• De koopzondag trok behoorlijk wat mensen.
• De koopzondag trok behoorlijk wat mensen. Foto: aangeleverd

Only for Men toch open zondag

geldermalsen • Only for Men Geldermalsen heeft afgelopen zondag haar deuren geopend voor vaste klanten. Een groot succes, noemt de winkel deze eerste koopzondag. De keten overtrad hiermee volgens gemeente Geldermalsen wel de Winkeltijdenwet.

Het college van B&W van Geldermalsen waarschuwde winkeliers in de dorpskern afgelopen week nadrukkelijk om niet open te gaan op zondag. Dit naar aanleiding van een artikel in De Gelderlander waarin werd gerept over het initiatief van een aantal ondernemers - waaronder Only for Men - voor een beperkte openstelling, zij wilden vaste klanten de kans geven om pal voor kerst nog wat inkopen te kunnen doen. Volgens de gemeente geldt echter ook een openstelling op uitnodiging als een overtreding van de Winkeltijdenwet. Deze wet geeft aan de gemeenteraad de bevoegdheid om in een verordening regels te stellen over koopzondagen in de gemeente. Er werd zelfs gedreigd met een boete van ruim twintigduizend euro of een celstraf van een paar maanden voor ondernemers die de waarschuwing toch zouden negeren.

Only for Men legde de brief naast zich neer. "Onder het genot van live muziek en een hapje en drankje was het een gezellige zondagmiddag bij Only for Men Geldermalsen", zo laat de kledingwinkel in een persbericht weten. "Al voor twaalven stond de stoep vol met landelijke pers en met de inwoners uit Geldermalsen. Iedereen wilde getuigen zijn, wanneer de winkel haar deuren opende. En dat verliep heel soepel. De middag is erg succesvol geweest. Er is geen handhaving langs geweest, alleen veel winkelend publiek in een gemoedelijke sfeer."


Zeer geslaagd

Arthur Feenstra - mede-eigenaar van Only for Men verklaart: "Helaas waren we afgelopen zondag niet open voor ál het winkelend publiek, maar hopelijk kunnen we zeer binnenkort voor alle mannen van Nederland open gaan. We zijn er immers voor álle mannen van Nederland." Hij noemt de dag "zeer geslaagd". En vertelt: "De opkomst was groot, het was gezellig en ook veel mensen kwamen langs voor steunbetuigingen. Als we de brief van de gemeente mogen geloven die we vorige week hebben ontvangen, dan is het een flink risico wat we genomen hebben om toch open te gaan. Maar om anno 2017 winkels op zondag gesloten te houden, is niet meer van deze tijd. Dit is namelijk één van de meest belangrijke koopzondagen van het jaar geweest. Ondernemen is topsport, en je moet blijven innoveren. Zo ook gemeentes."

Naast Only for Men opende ook kledingwinkel Shoeby in Geldermalsen haar deuren zondag.