Motie kinderraad naar VHL Beraad

leerdam • Als het aan VHL Lokaal Leerdam ligt, wordt er zo snel mogelijk een kindergemeenteraad in het leven geroepen. De fractie wil bovendien een jaarlijks kindervragenuurtje in de raad instellen.

"Een kindergemeenteraad is belangrijk voor de kinderen zelf, maar ook voor de gemeente. Kinderen leren zo meer van democratie en hoe de politieke beslissingen tot stand komen die direct invloed hebben op de wijk of de buurt waar ze leven", benadrukte VHL-woordvoerder Ali Keskin. Op advies van burgemeester Tjerk Bruinsma zet VHL Lokaal Leerdam het voorstel binnenkort op de agenda van het gemeenschappelijke Vijfheerenlanden Beraad.

Als daar een meerderheid voor het idee te porren is, kan het straks door de gemeenteraad van de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden worden ingevoerd. Als gemeente Leerdam nu akkoord zou zijn gaan, zou de kindergemeenteraad alleen voor 2018 worden opgetuigd. Waarna het nog maar de vraag zou zijn geweest of het Leerdamse initiatief ook na de herindeling per 1 januari 2019 zou worden voortgezet.