• Een artist impression van sporthal Helsdingen en nieuwe cultuurpodium.
• Een artist impression van sporthal Helsdingen en nieuwe cultuurpodium. Foto: Aangeleverd

Bouw cultuurpodium start in januari

vianen • De werkzaamheden voor het nieuwe cultuurpodium bij Sportcentrum Helsdingen starten in januari.

Vanaf maandag 8 januari gaat aannemer Vaessen bv de bouwplaats inrichten. Dit betekent dat het werkterrein wordt afgezet. Vanaf maandag 15 januari gaat het bouwproces van start. Eerst wordt de hellingbaan afgegraven en wordt een deel van het dak verwijderd. Daarna wordt het podium aan het huidige sportcentrum vastgebouwd.

Enkele parkeerplaatsen aan de zijkant van het huidige sportcentrum verdwijnen. Aan de achterzijde van het parkeerterrein (aan de Helsdingse Achterwegzijde) komen later in de bouwproces extra parkeerplaatsen. Deze worden vervroegd aangelegd, om voldoende parkteerplaatsen te houden voor de bezoekers.

Het fietspad van de Monnikendreef naar de Westelijke Parallelweg blijft gewoon toegankelijk. De huidige fietsenrekken worden verplaatst. Bezoekers van het sportcentrum kunnen hun fiets stallen in de fietsenrekken rondom het bouwterrein.

Tijdelijke ingang

Voor de bouw van het podium is het nodig dat de huidige hellingbaan wordt afgegraven. Daarom komt er een tijdelijke ingang. Dit wordt duidelijk aangegeven zodat bezoekers weten wat de looproute is.

De deur leidt naar een gang die uitkomt in de hal beneden bij de sporthallen. Van hieruit kunnen bezoekers met een gele trap of met de lift naar boven. Voor mindervaliden is er een overstapmogelijkheid op een kleinere scootmobiel, die in de lift past.

De receptie blijft gewoon op de huidige plek in de ontvangsthal boven, net als de toegang naar de horeca. De draaideur en de andere deuren naar de voormalige hellingbaan worden afgesloten. De nieuwe entree komt straks onder het podium.

Meer informatie is te vinden op de website.


q sportcentrumhelsdingen/sportcentrum