Nieuw: Van Voorden Scooters

leerdam • Bert van Voorden opent op 2 januari de deuren van Van Voorden Scooters aan de Vlietskant 24c. Bert kreeg de voorliefde voor tweewielers mee van zijn vader Mari en werkte een aantal jaren in diens fietsenzaak in Beesd. Nu begint hij voor zichzelf. Van Voorden Scooters richt zich op verkoop, onderhoud en reparaties van scooters, brom- en snorfietsen. De winkel is open van maandag tot en met donderdag van 9:00-12:30 en van 13:00-18:00, op vrijdag tot 21:00 uur en op zaterdag van 10:00-12:30 en van 13:00-17:00 uur.

q www.vanvoordenscooters.nl


Herwijnen krijgt haar rotonde

herwijnen • Herwijnen krijgt haar gedroomde rotonde op de Nieuwesteeg. Provincie Gelderland gaat waarschijnlijk aankomend voorjaar aan de slag op de Graaf Reinaldweg, de aanleg de rotonde is één van de belangrijkste maatregelen om de verkeersveiligheid op de weg te verbeteren. Enige kink in de kabel is wellicht de aankoop van de benodigde grond, Gelderland heeft deze grond nog niet allemaal in haar bezit en voert hier nog gesprekken over. Dit kan vertraging opleveren. De aansluiting van de Wadensteinseweg op de N830 blijft overigens bestaan. De provincie vindt het belangrijk dat onder andere bedrijven gebruik kunnen blijven maken van deze aansluiting. De parallelweg langs de N830 tussen het kruispunt met de Wadensteinsesteeg en de Kromme Akkers wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Landbouwverkeer mag de parallelweg wel blijven gebruiken. Op de parallelweg komt een landbouwsluis. En bij de afrit A2 past de provincie de fietsoversteek aan.


Zuil Casio-horloges meegenomen

leerdam • Brutale dieven hebben vorige week maandag tussen 13:00 en 17:30 uur de reclamezuil met zeventig Casio-horloges aan de Leerdamse Fonteinstraat meegenomen. Dit meldt wijkagent Gerco Gijsbers op Twitter. Hij vraagt getuigen zich te melden via 0900-8844. Mensen die horloges van het merk Casio aangeboden krijgen en het niet vertrouwen, kunnen zich ook via dit nummer melden.