Leerdamse te water met 26.000 euro

leerdam • In de nacht van zaterdag op zondag is een 54-jarige vrouw met de auto te water geraakt, ze bleek teveel te hebben gedronken. Bovendien had de vrouw 26.000 euro bij zich, zo ontdekte de politie. De biljetten - meer dan vijfhonderd - werden in beslag genomen en te drogen gehangen in het politiebureau in Gorinchem. "Tijdelijk nieuw behangetje voor het politiebureau in Gorinchem", zo grapt de politie op Facebook. Er wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van het geld.


Actie woningisolatie van start

regio • De samenwerkende gemeenten in de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden organiseren een gezamenlijke groepsaankoop woningisolatie voor haar bewoners. Met deze actie willen de gemeenten het verduurzamen van woningen onder de aandacht brengen en isolatiemaatregelen stimuleren. Door samen met de buurt woningen te isoleren profiteren bewoners van gunstige prijzen en kortingen. Het Regionaal Energieloket heeft isolatiebedrijven uit de regio geselecteerd die de isolatiewerkzaamheden zullen uitvoeren. Via de actiewebsite kunnen eigenaren zich zonder verplichting inschrijven. De huiseigenaar ontvangt vervolgens een informatiepakket en uitnodiging voor een afspraak met een isolatiebedrijf. Pas nadat het isolatiebedrijf is langs geweest en een persoonlijke offerte heeft uitgebracht, beslist de huiseigenaar definitief of hij meedoet aan de actie. In januari en februari 2018 organiseert het Regionaal Energieloket bewonersavonden over alle voordelen van energiebesparing en de groepsaankoop. In Leerdam is deze avond op dinsdag 9 januari in Leerdam. Het Regionaal Energieloket voor de regio Alblasserwaard-Vijfheerenlanden is ontwikkeld door Greenhome in samenwerking met de gemeenten Giessenlanden, Gorinchem, Leerdam, Molenwaard en Zederik. Het Regionaal Energieloket faciliteert woningeigenaren van A tot Z met energie besparen en duurzaam wonen. Voor eventuele vragen: het Regionaal Energieloket via groepsaankopen@regionaalenergieloket.nl of via 088-5254110.


Weer Leerdamse nieuwjaarsduik

leerdam • De Leerdamse nieuwjaarsduik gaat ook dit jaar door. De ijskoude duik vindt op maandag 1 januari plaats aan de Veerstoep 1, inschrijven kan vanaf 14:30 uur. De deelnemers springen om 15:00 uur het water in. Deelname kost 5 euro, dit bedrag komt ten goede aan stichting Baie Dankie.