WHV fors onderuit tegen Hou Stand

asperen • Waar WHV zaterdag met een 4-0 overwinning de koppositie had kunnen bemachtigen, ging de ploeg kansloos onderuit tegen directe concurrent Hou Stand: 0-4.

WHV kwam prima uit de startblokken. Toch stokte de productie bij een 23-17 voorsprong en werd de set alsnog weggeven. In de drie laatste sets waren de Asperense heren simpelweg een maatje te klein. In de eerste set zette WHV de gasten onder druk via de service en verraste men de verdediging regelmatig met snelle middenaanvallen. De Rotterdammers speelden rommelig en waren nog niet bij de les. Pas bij 23-17 lieten de bezoekers zien waar ze toe in staat waren. Eén van de hoofdaanvallers van Hou Stand haalde verwoestend uit en sloeg de bal rechtdoor op de vier meter net voor de verbouwereerde libero van WHV op de grond. Daarmee was de toon gezet. De Asperense mannen leken onder de indruk en de Rotterdammers waren wakker. Hou Stand beschikt over twee aanvallers die vorig seizoen nog in de eredivisie speelden en het team sloeg de ballen vanuit alle hoeken genadeloos binnen. Dankzij veel atletisch vermogen en sprongkracht gaven zij de verdediging van WHV geen enkele kans. Met hun spectaculaire acties kregen ze soms zelfs de handen van het thuispubliek op elkaar. WHV had daarentegen meer en meer moeite om te scoren. Ook de blokkering en verdediging werd aan Rotterdamse zijde namelijk steeds sterker. Dankzij hun lengte en sprongkracht zat er regelmatig een hoog blok voor de Asperense aanval. Er viel uiteindelijk dan ook weinig af te dingen op de nederlaag van WHV. Hou Stand is zonder twijfel veruit de sterkste ploeg uit de competitie. WHV sluit de eerste competitiehelft af op een vierde plek. Vrijdag 12 januari wacht de lastige uitwedstrijd tegen Sliedrecht Sport, de huidige nummer drie van de ranglijst.