• Meltem van 't Pad (rechts) en Ans van Hoogdalem sleepten met het damesdubbel een punt in de wacht. Foto: Aangeleverd

BC Leerdam speelt gelijk tegen koploper

leerdam • De wedstrijd van Badmintonclub Leerdam tegen BC Amersfoort eindigde zaterdag in een 4-4 gelijkspel. BC Amersfoort is koploper in de poule, dus waren de Leerdammers dik tevreden met het eindresultaat.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong begonnen niet al te best aan hun dubbelspel en dat was te zien aan de uitslag van de eerste set. In de tweede en derde set werd het meer een wedstrijd, maar ook toen was het Leerdamse spel nog erg wisselvallig. Goede, lange rally's werden afgewisseld met de ene fout na de andere. Hierdoor ging de wedstrijd verloren: 0-1.

Spannend

De damesdubbel van Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem was vanaf het begin spannend. De rally's waren van grote klasse en beide teams knokten voor de punten. In de derde en laatste set bouwden Meltem en Ans de rally's goed op zonder te snel het punt te willen maken. Hierdoor maakten de tegenstanders fouten en werd de stand weer gelijk getrokken: 1-1.

Verrassend

De mannensingles werden verrassend gewonnen en de vrouwen verloren hun partijen. Jeffrey van Luijn kon zijn opponent uitspelen door hem veel te laten lopen met diepe clears en snelle, strakke dropshots. Hij had genoeg aan twee sets en pakte de winst.

Meltem van 't Pad speelde een goede single, maar de dame van Amersfoort was gewoon beter. Dit jonge talent was erg snel en sloeg alles terug, waardoor Meltem verloor. Jan-Peter Sprong speelde tegen een oudere heer met veel ervaring. Hij wisselde zijn slagen goed af met hier en daar een schijnbeweging, waardoor hij na drie sets een punt kon noteren op het wedstrijdformulier.

In de eerste set van de single van Ans van Hoogdalem kon ze nog tegenstand bieden, maar dat lukte in de tweede set minder goed. Haar tegenstander wist Ans goed uit te spelen op haar zwakke punten en dat maakte het lastig. Zodoende werd met een 3-3 tussenstand begonnen aan de gemengd dubbels.

Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem hadden het zwaar in hun wedstrijd. De sterke tegenstanders waren snel en tactisch sterk, waardoor het voor Jan-Peter en Ans moeilijk was om het initiatief in handen te nemen. Dit resulteerde in verlies na twee sets: 3-4.

Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad speelden in de eerste set hun gebruikelijke spel, maar konden hiermee hun tegenspelers niet imponeren. Zodoende ging deze set verloren voor de Leerdammers. In de tweede en derde set pasten ze hun tactiek aan, waardoor het wel lukte om de wedstrijd om te zetten in winst, eindstand 4-4.

Na elf ronden staat BC Leerdam op een knappe vierde plaats. Medio januari wordt de competitie hervat met het uitduel tegen Iduna.