Weer Top 2000-kerkdienst in Bethelkerk

leerdam • Kerk aan de Linge organiseert op zaterdagavond 30 december 2017 om 19.00 uur opnieuw een Top 2000-kerkdienst.

De kerkdienst waar popnummers uit de Top 2000 centraal staan, was vorig jaar een groot succes. Een aantal leden van Kerk aan de Linge zijn afgelopen zomer daarom al weer aan de slag gegaan voor de tweede versie. Ook dit keer is er speciaal voor de gelegenheid een koor en een band opgericht. Zowel het koor als de band bestaat uit mensen met verschillende achtergronden, ze zijn niet allemaal 'van' Kerk aan de Linge. Volgens Erwin Donga, initiatiefnemer en organisator, is dat ook de bedoeling. "We zouden het heel mooi vinden als de Top 2000 zich zou ontwikkelen tot een dienst die wordt gedragen vanuit zoveel mogelijk Leerdamse kerkgenootschappen. En we hopen dat de Bethelkerk ooit te klein wordt voor deze dienst."

Na de keuze van de nummers wordt gekeken of er arrangementen beschikbaar zijn voor koor en muziek. Zowel het koor als de band zijn weken geleden al gestart met het oefenen en instuderen van de gekozen nummers. "Pas gedurende het oefenen en het laten inwerken van de teksten, ontstaat er een verhaallijn voor de dienst", aldus Donga. "Liedjes die je al jaren kent, krijgen nu pas echt veel meer betekenis." Volgens de organisatoren hebben de gekozen liedjes prachtige teksten die in de context van een dienst ook nog eens veel meer betekenis krijgen. De nummers zijn krachtig van zichzelf en worden daarom niet met veel woorden ondersteund. "Iedereen geeft zijn eigen invulling", verklaart Donga. Maar om de mooie verhaallijn van alle nummers goed voor het voetlicht te krijgen, is toch een bijzondere gastspreker uitgenodigd. Rinus Houtman, tot vorig jaar interim-burgemeester van Leerdam zal zijn licht laten schijnen over één van de nummers. Donga wil nog niet alle nummers prijsgeven maar 'Tears in Heaven', en 'Kan ik iets voor je doen' komen sowieso voorbij.

De kerkdienst vindt plaats in de Bethelkerk op zaterdag 30 december, aanvang is 19:00 uur. De dienst duurt tot ongeveer 20:30 uur.