Weer geen winst Leerdam Sport

dordrecht • Leerdam Sport'55 gaat zonder overwinning de winterstop in. Bij DFC had de ploeg voldoende kansen om dat scenario te ontlopen, maar het gebrek aan scorend vermogen brak de ploeg opnieuw op. DFC won met 2-0. Leerdam Sport maakte dit seizoen pas negen doelpunten en trainer Gerrie Schaap zag zijn ploeg ook bij DFC veel kansen missen.

"Als we halverwege met 0-2 of 0-3 voor staan, hebben zij niks te vertellen", zei Schaap. "Maar dat doen we niet. Het wordt hoog tijd dat we onszelf eens gaan belonen." Na rust werd DFC sterker. "Er sloop wat angst in de ploeg. Zij gingen wat anders spelen en we waren het even kwijt", analyseerde Schaap. Uit een van richting veranderd schot viel de 1-0. "En dan gaan die koppies weer hangen. Op zich begrijpelijk, maar het is niet nodig", zei Schaap. Vier minuten later viel de 2-0. Ook na die treffer kregen de Leerdammers nog wat kansen, maar de bal wilde er niet meer in.


Klinkende cijfers HSSC'61

hei- en boeicop • Dankzij een voortreffelijke 5-0 zege op FC Driebergen gaat HSSC'61 met een goed gevoel de winterstop in. "Die overwinning blijft zes weken op het bord staan", jubelde Gerrit Molenaar. De trainer kon niet anders dan zeer gelukkig zijn met de laatste ontwikkelingen. "We houden nu twee keer de nul en hebben een doelsaldo van 8-0. Die cijfers zijn uitmuntend voor ons." Tegen Driebergen hielpen Floris Kool en Frank de Goeij HSSC '61 voor rust op weg. in het tweede bedrijf voerden Kees van den Berg, opnieuw Floris Kool en Mark van Dalen de score verder op. De ploeg uit Hei- en Boeicop staat hierdoor op de achtste plaats, vier punten boven de degradatiestreep.


SVS'65 moet late gelijkmaker slikken

noordeloos • SVS'65-trainer Henk Donga baalde na afloop van de wedstrijd bij Noordeloos als een stekker. Hij zag zijn ploeg diep in blessuretijd de gelijkmaker om de oren krijgen. "Uit een vrije trap tegen, terwijl zij hands maken", zag Donga. "Maar daar moeten we het niet over hebben, want wij moeten gewoon vaker scoren." SVS'65 keek halverwege het duel tegen een 1-0 achterstand aan. "Maar we hadden wel 1-3 voor moeten staan", vond Donga. "We hebben gewoon een prima wedstrijd gespeeld." Na rust boog SVS'65 de score om. Bart van Andel tekende voor de 1-1. Jerzy Timmermans leek daarna heel lang de matchwinner te worden. In de laatste minuut kwam Noordeloos echter nog langszij. "We hebben drie keer paal en lat geraakt en missen nog de nodige kansen. Zonde. We hadden in de winterstop in het linkerrijtje kunnen staan. Dat was mooi geweest", aldus Donga.


Glenn Calor nieuwe trainer van Herovina

herwijnen • Glenn Calor keert als hoofdtrainer terug bij Herovina. Hij volgt komende zomer Gertjan Potters op. Calor was vanaf 2004 al twee jaar trainer op sportpark De Kol, waarna hij ook nog actief was bij Well en SVS'65. Dit seizoen is Calor trainer van Unitas JO19-1. "Ik ben hier echt blij mee", zegt Calor over zijn terugkeer. "Ik ken de club en de club kent mij. We hebben een goed gesprek gehad. Ik ben in die jaren denk ik een betere en meer ervaren trainer geworden, maar wil nog altijd leren. Hopelijk blijft Herovina derdeklasser."