Ruime overwinning voor BV Leerdam

hilversum • Het eerste team van Basketbalvereniging Leerdam speelde zaterdag een uitwedstrijd tegen laagvlieger De Dunckers Hilversum. De Leerdammers boekten met 57-90 een royale overwinning.

Omdat een aantal wedstrijden van BV Leerdam naar de tweede helft van de competitie is verschoven, staan de Leerdammers nu nog in de middenmoot. Winst in Hilversum zou een goede stap zijn in de richting van de koplopers in de competitie.

Rommelig

BV Leerdam ging in het eerste kwart van de wedstrijd rommelig van start. Het was aftasten geblazen tegen de geroutineerde tegenstander. Toen na een aantal minuten duidelijk was hoe de tegenstander speelde, kwam BV Leerdam in zijn spel en liep al snel uit naar 20-29.

In het tweede kwart werd er wat gas teruggenomen door beide teams en dat resulteerde in beter spel van de Leerdammers. Wel bleven de scores wat achter bij het eerste kwart. De ploegen gingen rusten met een voorsprong van 35-51 voor de gasten. In het derde kwart moest BV Leerdam nog even gas geven om de voorsprong te consolideren.

Formaliteit

Het laatste kwart was niet meer dan een formaliteit. De Dunckers produceerde nog wel een aantal fraaie scores, maar de overwinning kwam voor de Leerdammers niet meer in gevaar: eindstand 57-90.

Kampioenschap

Met deze overwinning heeft BV Leerdam qua verliespunten maar één nederlaag meer dan de huidige koploper en doet dan ook weer volop mee om het kampioenschap.

Topscores BV Leerdam: Jelle Smit 24, Laszlo Prigge 24, Hans de Heus 20 en Joost Bakker 12 punten.