Pelle Sterk slaat aanval Alting af

nieuwland • Tijdens de onderlinge competitie die de Nieuwlandse Damvereniging NDV afgelopen week speelde, ging de meeste aandacht uit naar de partij van Pelle Sterk tegen Jan Alting. Alting moest winnen om nog kans te hebben op de titel. Zover liet Pelle Sterk het niet komen: hij versloeg Alting gedecideerd. Chr. de Jong en Bert Kooij wisten na tegenvallende resultaten weer eens te winnen. Terwijl Ko Heikoop voor de tweede achtereenvolgende keer op de verkeerde lijn dam haalde, wat hem opnieuw een nederlaag opleverde.

De uitslagen: Pelle Sterk-Jan Alting 2-0, Bert Kooij-Aart de Gans 2-0, Cees J. de Jong-Albert van den Berg 0-2, Jan van Haarlem- Christiaan de Jong 0-2, Wim 't Lam-Theo Haag 1-1, Ko Heikoop-Johan Haag 0-2.


KLM blijft sponsor van golftoernooi

regio • KLM is ook in 2019 en 2020 titelsponsor van het KLM Open. Daarmee prolongeert de luchtvaartmaatschappij de samenwerking met een van de oudste golftoernooien van de European Tour met twee jaar. Eerder committeerde KLM zich al voor de editie van 2018. KLM is sinds 2004 onafgebroken titelsponsor van het belangrijkste golftoernooi van Nederland. Met de verlenging van het titelsponsorschap tot en met 2020 krijgt de verbintenis een vervolg. Het jaar 2019 wordt een bijzonder jaar, omdat de luchtvaartmaatschappij dan honderd jaar bestaat en het KLM Open zijn 100ste editie viert. Het KLM Open beleeft in 2018 de 99ste editie, die vindt van 13 tot en met 16 september voor de derde keer plaats op 'The Dutch' in Spijk. Op welke baan er in 2019 en 2020 wordt gespeeld, is nog niet bekend.


Bridgecursus voor beginners

geldermalsen • Bridgeclub Geldermalsen start vanaf donderdagavond 1 februari 2018 met een bridgecursus voor beginners. De cursus duurt twaalf weken. "Bridge is het mooiste kaartspel dat je je kunt bedenken. Er is tegenwoordig heel wat te doen over bewegen en gezond eten, maar het blijven trainen van de hersenen en het opdoen en onderhouden van sociale contacten is zeker ook belangrijk voor het welzijn van de mens", aldus de organisatoren van de cursus. Bridge wordt samen met een partner tegen andere bridgeparen gespeeld. Iedereen kan bridgen leren. Tijdens de cursus worden de regels stap voor stap uitgelegd. Belangstellenden kunnen voor verdere informatie contact opnemen met Arie van Mourik: 06-53934256 of mailen naar ariejvanmourik@gmail.com.


Op valreep puntje voor SC Everstein

utrecht • In het duel tegen het op de vierde plaats staande Desto begon Everstein heel aanvallend. Dat leverde goede kansen op voor Sander Bergshoeff en Victor Snoek. De thuisclub nam het heft daarna in handen en kwam halverwege de eerste helft op voorsprong. Nadat Klaas Hazendonk een direct duel had verloren, zeilde de bal in de kruising: 1-0. De Utrechters lieten het initiatief daarna aan de roodwitten, maar daar kwamen geen kansen uit voort. Na rust had Desto aanvankelijk meer recht op een tweede treffer dan SC Everstein op de gelijkmaker. In het laatste kwartier kwam Everstein sterk terug. Enkele minuten voor tijd scoorde Simon van Zante tóch nog de gelijkmaker: 1-1.