• WNC'er Senaid Jukic in fel duel tegen Montfoort.
• WNC'er Senaid Jukic in fel duel tegen Montfoort. Foto: Jeroen de Bruin

WNC zakt naar vijfde plek na 2-4 nederlaag

WNC stelt teleur tegen Montfoort

waardenburg • WNC stelde thuis tegen Montfoort teleur en kan de race bovenin de eerste klasse niet volhouden. Na een 0-3 ruststand werd in Waardenburg verdiend met 2-4 verloren. Ook twee goals van Joël Sanaky na de pauze konden de nederlaag niet voorkomen.

WNC en Montfoort streden afgelopen zomer allebei in de nacompetitie, zij het vergeefs, voor promotie naar de hoofdklasse. Montfoort pakte ook in deze competitie al een periodetitel en krijgt dus in elk geval straks een nieuwe promotiekans. Voor WNC is dit voorlopig te hoog gegrepen. Na kleine nederlagen tegen LRC en Slie-drecht met tussendoor nog ruime winst in Woudenberg, werd zaterdag opnieuw verloren. Al voor de derde keer dus in vier duels op rij.

Teleurgesteld

Ook WNC-trainer Cor Prein was teleurgesteld: "We gaven de doelpunten vandaag veel te makkelijk weg. Voor rust gebeurde dat al drie keer gewoon door het centrum. Die eerste goal ontstond nog na een knappe combinatie, maar de 0-2 was een knullige treffer in eigen doel. En bij de 0-3 hadden we de bal al een paar keer kunnen en moeten wegwerken. Na rust kwamen we mooi meteen op 1-3 en wilden we op jacht naar meer, maar dan wordt het erg snel al 1-4. Zo wordt het tegen een vooral fysiek sterke ploeg als Montfoort heel moeilijk." Dat bleek ook wel. Alleen Joël Sanaky maakte nog zijn tweede doelpunt, maar dat was veel te weinig.

Eigen doelpunt

Na een aardig begin met een schot van Aimen Seqqal kwam WNC toch al vroeg achter. Eddy Vorm rondde een vlotte combinatie met aanvoerder Bart Roelofs door het centrum al in de zevende minuut af met een zuiver schot in de hoek: 0-1. Uit een voorzet van captain Vincent Verheul kreeg WNC na bijna een kwartier zicht op de gelijkmaker, maar Aimen Seqqal miste en de poging van Nehemia Sanaky leverde slechts een corner op.

Montfoort was dreigend met een voorzet van Marck van Baal, doch WNC-keeper Arjen Kaasjager bleek attent. Na 25 minuten werd de WNC-doelman toch gepasseerd, maar dat gebeurde door een eigen speler. Libero Michael Soepnel verwerkte een verre trap van Montfoort onfortuinlijk. De bal verdween met een boog over zijn keeper heen in eigen doel: 0-2. WNC raakte van slag en Senaid Jukic incasseerde de eerste gele kaart die arbiter Rick van Dee deze middag uitdeelde. De Tielse scheidsrechter stond tijdens dit duel voortdurend in audiocontact met zijn neutrale assistenten Verstappen en Hoeksma.

Ontevreden

In de 33e minuut kwam WNC zelfs met 0-3 achter. Bij een pass van Bart Roelofs klungelde WNC in het centrum van de defensie en Joey van Ede strafte dat resoluut af: 0-3. Bijna hadden de bezoekers nogmaals gescoord, maar Mike van Oostrom mikte net naast. De thuisclub stelde er alleen een voorzet van Vincent Verheul tegenover, maar Christiaan Resida redde in de doelmond. Trainer Cor Prein was ontevreden over de prestatie van Nehemia Sanaky op het middenveld en bracht Bas Smulders nog voor rust als verse kracht binnen de lijnen.

Twee snelle goals

Meteen na rust kreeg WNC, met nu ook topscorer Willem-Paul van der Heijden in het team, weer hoop. Uit een voorzet van Aimen Seqqal vanaf links trof Joël Sanaky al binnen dertig seconden na de aftrap doel: 1-3. Het tweede doelpunt van Eddy Vorm gooide echter al snel weer roet in het eten. Zijn lage schot vanaf rechts verdween anderhalve minuut na de 1-3 achter de zeker niet vrijuit gaande keeper Arjen Kaasjager in doel: 1-4.

WNC kon weer van vooraf aan beginnen en probeerde dat nog wel, maar Seqqal schoot net naast en keeper Robin Vianen tikte een WNC-schot tot corner. In de 63e minuut maakte Joël Sanaky er met zijn tweede goal toch 2-4 van. Ook spits Willem-Paul van der Heijden had een aandeel in de treffer.

Spekglad

WNC had toen, met inmiddels ook Nick Vijlbrief als derde verse kracht in de ploeg, nog bijna een half uur om het tij verder te keren. Maar Vincent Verheul gaf in een kansrijke situatie een foute pass en Bas Smulders mikte uit een vrije trap net te hoog. Bij een vrije trap van Montfoort aan de overzijde voorkwam keeper Kaasjager voor WNC een grotere achterstand. Montfoort consolideerde de kostbare voorsprong, al liepen Mike van Oostrom en captain Bart Roelofs bij de gasten wel een gele kaart op.

WNC kon de spanning in de subtopper echter niet meer terugbrengen. Twee late pogingen van Smulders waren niet zuiver genoeg en een schot van Seqqal werd een prooi voor keeper Vianen.

Zo leed WNC op een door de regen spekglad veld een verdiende 2-4 nederlaag. De thuisclub zakte naar de vijfde plaats en lijkt voor de absolute top in deze sterke eerste klasse duidelijk nog te licht.