Inleveren spullen kerkmarkt

waardenburg • In kerkelijk centrum De Oude School vindt donderdagavond 4 januari weer een inzameling plaats van spullen voor de kerkmarkt. Inleveren kan tussen 19:30 en 20:30 uur. Ook oud ijzer is welkom. De opbrengst van de kerkmarkt en het oud ijzer is bestemd voor de kerkgebouwen van de hervormde gemeente van Waardenburg en Neerijnen.


Kerstliederen zingen in Haaften

haaften • In De Wittenberg in Haaften gaat maandagochtend 25 december een vaste groep zangers weer kerstliederen zingen voor de bewoners van het zorgcentrum. Dit gebeurt elk jaar, de bewoners stellen het erg op prijs. De zangers staan onder leiding van Anja de Bruijn-Bok met dwarsfluit. Mensen die mee willen zingen, zijn zeer welkom. Iedereen moet om 07:50 uur aanwezig zijn. Na het zingen is er gelegenheid om na te praten met koffie of thee en krentenbrood.


Plantenjacht op landgoed Neerijnen

neerijnen • Natuurorganisatie IVN West-Betuwe gaat op donderdag 28 december weer op plantenjacht op landgoed Neerijnen. De wandeling eindigt met een kop erwtensoep in Stroomhuis Neerijnen. Samen met natuurgidsen van IVN zoeken deelnemers naar bloeiende planten. Het jaar 2017 wordt net als 2016 één van de warmste jaren ooit gemeten. De warme jaren zorgen soms voor veel bloeiende planten in de winter. Het gaat om plantensoorten die bij het uitblijven van een echte koude periode de bloei nog wat proberen te rekken en om soorten die het hele jaar door bloeien. De wandeling voert door het bos en over de dijk. Start is om 13:00 uur vanaf het parkeerterrein van Stroomhuis Neerijnen. De wandeling duurt tot ongeveer 15:00 uur. Dan staat de erwtensoep met roggebrood en spek klaar. Aanmelden kan per mail: pwg@ivnwestbetuwe.nl. De erwtensoep kost 5 euro, de wandeling is gratis. De organisatie is in handen van de plantenwerkgroep van IVN West-Betuwe in samenwerking met FLORON (organisatie voor de Nederlandse wilde flora). Meer informatie is te vinden op de website.

q www.ivn.nl/afdeling/west-betuwe