Ideeën gezocht voor de invulling van M3

leerdam • M3 moet een concertzaal blijven, een podium voor regionale bands en djs's. Dit zei Erwin Kooijman – voorzitter van stichting Marketing Leerdam Glasstad – zaterdagavond tijdens de opening van het reüniefeest van The Jungle in M3.

Kooijman deed zaterdagavond een oproep aan Leerdammers om met ideeën te komen voor de invulling van het pand. Volgens hem is het zonde als het multifunctionele gebouw in handen komt van een onderneming. "Hoe jammer zou het zijn als M3 een magazijn zou gaan worden voor een commercieel bedrijf? Hoe jammer zou het zijn als hier geen bandjes meer kunnen spelen, geen dj's meer kunnen draaien, als hier geen mooie activiteiten meer kunnen worden georganiseerd?" Toch is de kans groot dat M3 verkocht gaat worden. Het jongerenwerk vertrekt uit het pand, waarmee M3 haar functie als jongerencentrum verliest en volgens Kooijman staat er al een rij kopers aan de deur van gemeente Leerdam te rammelen. Zonde, vindt de Leerdammer die zich voor stichting Marketing Leerdam Glasstad inzet voor de promotie van de stad. "Herinneringen zoals Beltzicht, Lejo, Roots, Glassrock, de bioscoop, het zwembad, het hertenkamp en The Jungle. Zomaar een aantal voorbeelden van wat allemaal herinnering is geworden in Leerdam. En de volgende herinnering zou zomaar het gebouw kunnen zijn waar we nu zijn, M3", zo zei hij zaterdagavond. Alleen de Leerdammers zelf kunnen daar volgens hem verandering in brengen. "Ik heb ervaren dat we van de landelijk overheid niet zoveel moeten verwachten. Als we iets willen organiseren, wat dan ook, moeten we het met elkaar doen. Jullie weten dat als geen ander, jullie zijn zelf allemaal vrijwilliger geweest en onderdeel van de herinnering die The Jungle heet." Hij deed een dringende oproep aan de aanwezige oud-vrijwilligers van het reüniefeest om met ideeën te komen om M3 te laten bestaan. Dat moeten dus plannen zijn waarbij er geen financiële bijdrage van gemeente Leerdam verwacht wordt.

Stichting Marketing Leerdam Glasstad opent begin maart haar promotiehuis aan de Leerdamse Kerkstraat, mensen met leuke ideeën – niet alleen voor M3 – zijn daar welkom.