• Kinderen van De Hoeksteen tijdens de opening.
• Kinderen van De Hoeksteen tijdens de opening. Foto: aangeleverd

Feestelijke opening Bop in Spijk

spijk • De Buurtontmoetingsplek (Bop) in Spijk is vrijdag 8 december feestelijk geopend in het dorpshuis De Lindehof.

Wethouder Griedo Bel onthulde de vlag met het nieuwe logo van de Buurtontmoetingsplek (Bop) en kon direct sfeer proeven. Enthousiaste inwoners van Spijk en enkele medewerkers van Welzijn West Betuwe hadden voor de gelegenheid een openingsprogramma opgesteld. Bezoekers konden een potje sjoelen, kerstbakjes maken, knutselen of een glittertattoo laten zetten. Het kon allemaal op deze feestelijke middag. Het opzetten van de ontmoetingsplek in het dorp is een initiatief van enkele enthousiaste bewoners van Spijk. Ook in andere kernen van gemeente Lingewaal zijn er dergelijke dorpsontmoetingspunten gerealiseerd.

Kinderen van christelijke basisschool De Hoeksteen luisterden vrijdag het feest op door met hun leerkrachten enkele liedjes te zingen. De Buurtontmoetingsplek (Bop) in Spijk wil dan ook nadrukkelijk een plek zijn voor oud en jong in het dorp. Daarom worden er activiteiten gepland op middagen en avonden, te beginnen op dinsdagmiddag 19 december. Zo komt er onder meer een schildercursus. De realisatie van de Bop is mede mogelijk gemaakt door een bijdrage uit het Kernenbudget van gemeente Lingewaal.

De eerste 'normale' bijeenkomst van de Bop in Spijk is op dinsdag 19 december, dan is er een workshop 'Kerststuk steken', deelname kost 7,50 euro. De workshop begint om 14:00 uur, 's avonds om 19:30 uur vindt de workshop nog een keer plaats. Dit steeds als er een workshop is tijdens de Bop, mensen kunnen om 14:00 uur deelnemen, maar ook 's avonds.