BC Leerdam verliest topper tegen Houten

leerdam • Badmintonclub Leerdam speelde zaterdag thuis tegen Houten dat tweede staat op de ranglijst. Waar in Houten met 7-1 werd verloren, slaagden de Leerdammers er nu in om drie punten te halen: 3-5.

Jeffrey van Luijn en Jan-Peter Sprong trapten af met de dubbel. Goede samenwerking ging gepaard met goede rally's en aanvallend spel. De mannen wisten de eerste set te winnen. Bij de tweede en de derde set maakten ze teveel foutjes, waardoor het punt nipt naar Houten ging. Meltem van 't Pad en Ans van Hoogdalem wonnen hun dubbel door de shuttle simpel terug te blijven slaan: het eerste punt voor Leerdam. Deze middag werden alle singlepartijen verloren, wat BCL zelden gebeurt. De Leerdammers knokten voor wat ze waard waren, maar kwamen alle vier net tekort. In de mixpartijen volgde het herstel. Jan-Peter Sprong en Ans van Hoogdalem hadden drie sets nodig, maar speelden een goede wedstrijd. Door scherpe slagen voorin het veld van Ans kon Jan-Peter de wedstrijd bepalen met zijn harde en geplaatste smashes. De mix van Jeffrey van Luijn en Meltem van 't Pad is inmiddels een garantie voor succes. Het duo wist de druk bij de tegenstanders te leggen met geplaatste en verrassende slagen, waardoor er veel gelopen moest worden aan de overkant van het net. BCL won in twee sets. Hierdoor kwam de eindstand op 3-5. Volgende week speelt Leerdam thuis tegen koploper Amersfoort.