Knappe uitzege WHV op koploper

dordrecht • De Asperense volleyballers waren zaterdag te gast bij koploper Next Volley Dordrecht. WHV stond derde en dus beloofde het een spannende middag te worden. WHV speelde ijzersterk: 0-4.

WHV kwam prima uit de startblokken. Wayne Hol zette de toon door met veel druk te serveren. Daarnaast werd er hard gewerkt in de verdediging. Wildrik van de Plassche draaide prima mee en had een paar mooie reddingen. De eerste set werd dan ook gemakkelijk met 16-25 gewonnen. In de tweede set trok WHV de lijn door. Halverwege de set had Next Volley een opleving. Dankzij een prima servicereeks kreeg de ploeg weer hoop. WHV kwam pas onder deze druk uit na een foute service. Daarna pakte de ploeg de draad op en besliste de set alsnog met 22-25. In de derde set sloop er frustratie in het spel van Next Volley. De ploeg ging op zoek naar oplossingen, maar vond die niet. WHV profiteerde daarvan: Wayne Hol wist zijn aanvallers met grote regelmaat vrij te spelen. En zo pakte WHV de set met groot gemak: 14-25. De vierde set moest het toetje worden. Hoewel de ploeg opnieuw een kleine voorsprong wist te pakken, bleef Next Volley in de buurt. Daarbij had WHV de pech dat Joeri van Wijk uitviel met een lichte enkelblessure. Gelukkig kan WHV in noodgevallen altijd rekenen op de ervaren Niels Reder. Daarnaast zat Dwight Hol ook lekker in de wedstrijd. Toch werd het nog spannend. Er werd een time-out gepakt om een plan de campagne te maken. Dwight Hol bracht de bal loepzuiver bij de spelverdeler, Niels Reder maakte 'herrie' en aanvoerder Stefan Arp sloeg de tweede tempobal hard voorlangs het blok: 0-4. WHV kwam hierdoor op gelijke hoogte met Next Volley. Zaterdag wordt de thuiswedstrijd tegen naaste concurrent Hou Stand gespeeld. Er wordt nog gezocht naar een alternatieve datum.