• Bij de lezing zijn dia's te zien van een pinguïnkolonie.
• Bij de lezing zijn dia's te zien van een pinguïnkolonie. Foto: Jack Folkers

Dialezing Patagonië in De Schaapskooi

schoonrewoerd • In natuurcentrum De Schaapskooi in Schoonrewoerd houdt Jack Folkers donderdag 14 december de dia-lezing 'Patagonië, Falklands en Paaseiland'.

De avond begint om 20:00 uur, de zaal gaat open om 19:30 uur. In het zuiden van Zuid-Amerika ligt Patagonië, een desolaat landschap dat zich uitstrekt van de grillige pieken van de Torres del Paine in Chili tot de eindeloze pampa's van Argentinië. Na een beeldbezoek aan het zuiden van Chili en Argentinië, 'vliegen' de bezoekers van de lezing 600 kilometer oostwaarts naar Stanley, de hoofdstad van de Falklands. Van daaruit wordt een bezoek gebracht aan verschillende eilanden van de archipel. De dia's tonen pinguïnkolonies, reusachtige zeeolifanten en de brutale 'Johnny Rook', een nieuwsgierige en brutale roofvogelsoort. Tenslotte geven de dia's een blik op een van de meest afgelegen eilanden ter wereld: Paaseiland.
Jack Folkers (1960) is geboren in Utrecht en woont momenteel in het landelijke Tienhoven. Zijn passie voor vogels begon op zijn zevende tijdens een vakantie op een plek waar veel vogels het voederplankje bezochten. Al snel kocht hij een vogelgids en een kijker. Een aantal jaren daarna kwam er een tweede passie bij: de vogels moesten worden gefotografeerd. Na een bezoek aan Canada en een stage op Curaçao ontstond een derde passie: reizen. Van 2005 tot 2008 reisde hij in één grote trip door vijf continenten, maakte honderdduizenden foto's en bezocht meer dan dertig landen.

De Schaapskooi ligt aan de Overboeicop 15 in Schoonrewoerd. De avonden zijn gratis, wel wordt er een verloting gehouden om uit de kosten te komen.