KleurrijkWonen en de woningmarkt

regio • KleurrijkWonen gaat weer van start met het doorstroomproject. Hiermee biedt de corporatie huurders van 55 jaar en ouder de mogelijkheid om met voorrang te verhuizen naar een gelijkvloerse woning met een of twee slaapkamers, mét behoud van de huidige huur. De afgelopen jaren bleek deze aanpak succesvol. De grote eengezinswoning die deze huurders achterlaten, wordt met voorrang aangeboden aan een gezin met minimaal een kind. Het appartement of de kleine eengezinswoning die het gezin achterlaat, komt dan weer beschikbaar voor een starter. Zo worden minimaal drie woningzoekenden aan een passende woning geholpen. Huurders die wonen in een grote eengezinswoning met minimaal drie slaapkamers ontvangen in december een brief of e-mail. Meer informatie over het doorstroombeleid en de voorwaarden voor deelname is te vinden op de website van de corporatie. Doorstromers kunnen vanaf januari 2018 met voorrang reageren op de woningen die worden aangeboden op www.woongaard.com. De woning die hierdoor vrijkomt, wordt met voorrang op www.woongaard.com aangeboden aan een gezin met minimaal een kind. De woningen waar het om gaat, zijn te herkennen aan speciale logo's.

q www.kleurrijkwonen.nl


Rouwondersteuning bij Derde Boom

everdingen • Vooral met Kerst en Oud en Nieuw wordt het gemis van een dierbare overledene extra gevoeld. Overal kerstmuziek en versieringen: heel confronterend. EFT of Tapping is een mooie, eenvoudige techniek om juist die emoties die hierdoor naar boven komen minder pijnlijk en hanteerbaar te maken. De Derde Boom in Everdingen organiseert op dinsdag 19 december een bijeenkomst om daar door middel van EFT een begin mee maken. Deelnemers krijgen documentatie mee, zodat ze er na afloop thuis verder mee aan de slag kunnen. Datum: dinsdag 19 december, locatie: Diefdijk 12, Everdingen. Inloop vanaf 19:30, aanvang: 20.00 uur. De kosten bedragen € 12,50, inclusief koffie/thee met iets lekkers en de hand-out. Aanmelden en/of vragen via: info@rouw-ondersteuning.nl. De Derde Boom is een praktijk voor rouwondersteuning.


Rijbewijskeuringen voor senioren

geldermalsen • Senioren, chauffeurs met rijbewijs C/D/E en overige automobilisten die voor verlenging van hun rijbewijs moeten worden gekeurd, kunnen hiervoor in Geldermalsen terecht bij 'Goedkope Keuringen' op 14 december, 11 januari, 8 februari en vervolgens eens per maand in Zorgcentrum Ravestein, De Wieken 11. Voor informatie en een afspraak kunnen belangstellenden bellen naar het landelijke afsprakenbureau: 085 - 4883616. Zelf een datum reserveren kan via de website www.goedkopekeuringen.nl. Tarieven: 75+ B/E € 33,00, medisch € 35,00, C/D/E (ook voor code 95) en Taxipas € 50,00. Leden van CNV/ouderenbonden en/of thuiszorgorganisaties krijgen € 5,00 korting op deze prijzen (geldt uitsluitend voor 75+ B/E en medisch). Het is niet mogelijk rechtstreeks bij de locatie een afspraak te maken. De verwerking en beoordeling van de Eigen Verklaring door het CBR kan tot drie maanden in beslag nemen. Geadviseerd wordt daarom om minstens vier maanden voor het verlopen van het rijbewijs een afspraak te maken voor een keuring. Ook inwoners uit omliggende gemeenten zijn welkom.