WNC kan opmars van Sliedrecht niet stuiten

sliedrecht • Runner-up WNC wist de opmars van Sliedrecht niet te stuiten. De ploeg van Cor Prein ging in Sliedrecht met 2-1 onderuit. De thuisploeg bleef daarmee voor de zesde week op rij ongeslagen.

"Onverdiend", vond Prein. "We hadden een punt moeten pakken, minimaal." Prein wees daarbij vooral naar de eerste helft van de Waardenburgers. "Toen waren we heer en meester. Het was wachten op de 0-2. Dit was misschien wel onze beste eerste helft van het seizoen", zei Prein. Na een kwartier zorgde Vincent Verheul voor de 0-1. In plaats dat WNC verder uitliep, kwam de thuisploeg echter langszij. Bij een venijnig afstandsschot van Mike Langerak zag Arjen Kaasjager er niet goed uit en belandde de bal achter de WNC-keeper in het doel: 1-1.

Na rust werd Sliedrecht sterker. "Toen hebben we te weinig gebracht", vond Prein. "We gaven niet veel weg, maar een doelpunt kan dan wel vallen." Die 2-1 kwam uiteindelijk een kwartier voor tijd van de voet van Luciano van Harlingen, die met een prachtige volley in de verre hoek scoorde. Met Willem-Paul van der Heijden als invaller probeerde WNC nog wat te forceren. Van der Heijden was nog dichtbij de 2-2, maar hij stuitte op de keeper.

De wel winnende koploper DUNO liep weer wat verder uit. "Terecht", vindt Prein. "Dat is echt de sterkste ploeg. Daaronder spelen we om de plaatsen twee tot zeven."