• Asperen-middenvelder Nicky van der Zijden toont inzet.
• Asperen-middenvelder Nicky van der Zijden toont inzet. Foto: Jeroen de Bruin

Dure nederlaag Asperen tegen concurrent De Zwerver

asperen • In de strijd tegen degradatie leed Asperen een dure nederlaag. Concurrent De Zwerver nam dankzij een 0-2 overwinning de punten mee naar Kinderdijk.

Asperen leek op het sneeuwvrij gemaakte kunstgrasveld wat laat te beseffen wat er op het spel stond. In de eerste helft voetbalde De Zwerver niet groots, maar het was beter dan Asperen en had ook een grotere marge dan de 0-1 ruststand kunnen nemen.

Naast de 0-1 van Gauthier Luwawa na een kwartier, raakten de gasten via Tom van der Linden voor rust nog de paal. Vlak voor rust schoot Redouan el Akchaoui een vrijwel niet te missen kans in het zijnet. Asperen kreeg na veertig minuten zijn enige serieuze kans voor rust. Gerard Breider kreeg de bal in de kluts mee en wist Tom Maddison te bereiken. Maddison kon vrij uithalen, maar mikte met zijn rechter te hoog en schoot over.

Strijdlust

In de tweede helft verdiende Asperen een punt. Met de bekende strijdlust ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker. Het had de pech dat De Zwerver-doelman Bas Bijkerk een prima wedstrijd keepte. De jonge keeper had een passend antwoord op schoten van Dick Schaaij, Jeffrey van der Heiden, Carlo van Santen, Tareq Ibrahim en Tom Maddison. Tussendoor hadden de gasten de wedstrijd overigens ook kunnen beslissen, maar Van der Linden mikte van dichtbij bij de tweede paal te hoog. Bijkerk zelf had genoten van de wedstrijd van zijn ploeg. "We hebben het goed gedaan, maar vergeten wel weer verder uit te lopen. Bij 0-1 kan dat doelpunt altijd vallen."

Rood

Twintig minuten voor tijd probeerde de thuisploeg de druk nog verder op te voeren. Na een fel duel met Jannick van Snippenberg trapte De Zwerver-aanvaller Wesley Kassels na en moest met rood van het veld. Asperen winst in overtal echter niet te profiteren. Kort voor tijd strafte invaller Brian Becude een defensieve fout af door de 0-2 in de hoek te schieten.

Beroerd

"We hebben er alles aan gedaan", vond Blom. "Het eerste halfuur was De Zwerver zeker bovenliggend. Wij kregen maar één goede kans. Na rust deden we het een stuk beter. En we verdienden toen ook minimaal een punt. Maar hun keeper was fantastisch. Na rust waren we heel aanvallend. Tegen tien man speelden we met vier spitsen. Dan weet je dat hij aan de andere kant kan vallen. Jammer dat dat na een foutje van ons ook gebeurt. De teamspirit was vandaag echter weer gewoon goed. Maar ja, we verliezen wel weer en staan er beroerd voor. Nu wordt de wedstrijd van volgende week tegen Vuren wel heel erg belangrijk."