Derde Lichtjesavond voor Leerdam

leerdam • De derde Leerdamse Lichtjesavond vindt plaats op donderdag 14 december (morgen) op de Algemene Begraafplaats aan de Tiendweg.

Twee jaar geleden nam Begrafenisonderneming Leerdam het initiatief tot de 'Lichtjesavond Leerdam en regio', een herdenkingsavond voor iedereen die stil wil staan bij overleden familieleden, vrienden of bekenden.

De Lichtjesavond blijkt te voorzien in de behoefte van veel inwoners. Voor nabestaanden die een begrafenis hebben meegemaakt op de begraafplaats is het waardevol deze plek te bezoeken en hun overledene(n) te gedenken. Ook voor mensen die een crematie hebben meegemaakt, is zo'n avond waardevol. Uiteraard kunnen ook overledenen die elders zijn begraven of gecremeerd deze avond worden herdacht. Omdat de Lichtjesavond niet door een kerkelijke of maatschappelijke groepering wordt georganiseerd, heeft de bijeenkomst een neutraal karakter.

Aan het begin van de avond om 18:30 uur is er een officieel gedeelte in gebouw Rehoboth waar wethouder Teus Meijdam de opening verzorgt. Op de begraafplaats branden kaarsen, fakkels en vuurkorven. Het is onder meer mogelijk een graf te bezoeken en daar een roos, gedichtje, steen of lichtje achter te laten. Ook kunnen er berichten, foto's, gedichtjes of een hartje in de Treurbeuk worden gehangen. Er is muziek en zang en mensen kunnen elkaar ontmoeten en hun ervaringen delen. De avond is vrij toegankelijk voor iedereen die een overledene wil gedenken. Alle belangstellenden zijn van harte welkom. De begraafplaats is open van 18:45-21:00 uur.

"Wij hopen een bijzondere avond te hebben. Maar bovenal dat we met elkaar saamhorigheid en liefde mogen ervaren", aldus de organisatoren.