Protestmars tegen 'konijnenhel'

leerbroek • Stichting Konijn in Nood houdt op zaterdag 16 december een protestmars in Leerbroek tegen het uitbuiten van konijnen. In het dorp staat een grote konijnenboerderij in het dorp die het doelwit is van de actie. Volgens de organisatie is dit bedrijf "Nederlands grootste konijnenhel". Op Facebook meldt de stichting dat het om een vreedzaam en ingetogen protest gaat in de vorm van "een wake voor de kerstkonijnen". De mars start om 16:00 uur bij de hervormde kerk en voert naar de konijnenfokkerij aan de Leerbroekseweg. "De dress code is: zwart gekleed, wij nemen de fakkels mee!" Naar aanleiding van de actie van Konijn in Nood heeft een groep mensen uit Leerbroek ook weer een evenement georganiseerd op Facebook tegen deze protestmars. Er zijn ongeveer zeshonderd mensen uitgenodigd om deel te nemen aan een tegendemonstratie en er hebben al meer dan zestig mensen aangekondigd hier ook daadwerkelijk naartoe te gaan. De tegendemonstratie is erop gericht om de mars te stoppen door de weg te blokkeren.


Rijbewijs ingevorderd

nieuwland • Een beschonken bestuurder heeft zaterdagavond op de Lange Schenkel in Nieuwland een aanrijding veroorzaakt. De man botste daar tegen een geparkeerde auto. Na een blaastest bleek dat de man teveel alcohol gedronken had. Uit een ademanalyse op het politiebureau bleek hij een uitslag van 685 ug/l te blazen, waar maximaal 220 ug/l is toegestaan. Om die reden is het rijbewijs van de man ingevorderd. De man krijgt tevens een boete en een officier van justitie zal bepalen wat er met zijn rijbewijs gaat gebeuren.


Arie Keppel lijsttrekker SGP

regio • Tijdens de ledenvergadering van SGP Vijfheerenlanden is maandagavond Arie Keppel unaniem gekozen als lijsttrekker van de partij. Keppel is momenteel wethouder in Leerdam en was de laatste keren bij de verkiezingen ook lijsttrekker voor de SGP in Leerdam. Hij heeft veel politieke ervaring zowel als wethouder als fractieleider in de oppositie. SGP Vijfheerenlanden is blij dat Arie Keppel het lijsttrekkerschap heeft aanvaard. Met zijn jarenlange bestuurlijke ervaring en zijn grote betrokkenheid bij de gemeenschap ziet de partij Keppel bij uitstek geschikt als lijsttrekker. In zijn dankwoord maandagavond aan de meer dan honderd aanwezigen bedankte hij voor het in hem gestelde vertrouwen. Hij gaf aan met veel ambitie en gedrevenheid aan de slag te gaan. De bekendmaking vond plaats in aanwezigheid van SGP-fractievoorzitter Kees van de Staaij De gemeenteraadsverkiezingen voor de nieuwe gemeente Vijfheerenlanden zijn gepland op donderdag 21 november.

q https://leerdam.sgp.nl