Huis ter Leede helpt Noordermoestuin

leerdam • Om de toekomst van de Noordermoestuin op het Eiland in Leerdam veilig te stellen, heeft woonzorgorganisatie Huis ter Leede zich opgeworpen om het interim-bestuur te vormen.

Directeur Kees Schetters wordt voorzitter. Hendrik Jan Griffioen (hoofd economische en administratieve dienst) neemt het penningmeesterschap over en Iris van Wijk (vrijwilligerscoördinator Huis ter Leede), wordt lid van het bestuur van de Noordermoestuin en gaat helpen bij het vinden van vrijwilligers. Dit zijn interim-functies en zodra het weer mogelijk is, zullen de functies overgedragen worden aan vrijwilligers.

De vrijwilligers die de moestuin beheren, hebben hard gewerkt en daardoor kan al twee jaar genoten worden van de bloemen en de groenten in deze tuin. Maar er zijn te weinig vrijwilligers en ook enkele vacatures in het bestuur. Alleen Hennie Blom, secretaris, en Esther van de Gein, penningmeester, zijn nog actief als bestuursleden en Esther wil haar taak graag overdragen. Hiermee wordt de basis wel erg smal en komt het voortbestaan van de moestuin in gevaar. Dat wil Huis ter Leede voorkomen door tijdelijk te helpen.

Kees Schetters: "Wij vinden de moestuin een aanwinst voor Leerdam-Noord. Ook is het een mooi initiatief voor onze bewoners van Huis ter Leede en de bewoners van de aanpalende flats Rondas en Beukelaar."


Bloembollen

Als aftrap roept Huis ter Leede zoveel mogelijk mensen op om woensdag 13 december van 14:00 tot 16:00 uur bloembollen te komen poten in de Noordermoestuin. Aanmelden niet nodig, gereedschap en handschoenen zijn aanwezig. Voor koffie, thee, warme chocomelk en iets lekkers wordt gezorgd door Huis ter Leede. Mensen die belangstelling hebben om in de moestuin als vrijwilliger te werken, zijn van harte welkom en kunnen zich melden bij Iris van Wijk via vrijwilliger@huisterleede.nl of 06-13886423. Mensen die een bestuursfunctie ambiëren, kunnen dat melden bij Hennie Blom, secretariaat@stichtingmoestuinenleerdam.n via 06-24859842.