• De Thaborkerk vormt weer het decor van een kerstmarkt.
• De Thaborkerk vormt weer het decor van een kerstmarkt. Foto: stockfoto

Weer kerstmarkt in Thaborkerk

vuren • Jeugdsoos De Halte en de Thaborkerk organiseren vrijdag 8 december weer een kerstmarkt. Het is de achttiende keer dat er een dergelijk evenement in Vuren wordt georganiseerd.

In de versierde Thaborkerk zijn vanaf 17:00 uur allerhande kerstartikelen en een groot assortiment kerststukjes te koop. Er zijn weer kramen met handwerkartikelen, zelfgemaakte lekkernijen en tweedehands kerstartikelen. Het kinderkoortje Gouden Keeltjes van jeugdsoos De Halte zingt op verschillende tijdstippen kerstliedjes. Het koor bestaat uit jongens en meisjes van De Halte, zij hebben de afgelopen weken al flink geoefend op het kerstrepertoire.


Erwtensoep

In de bijzaal van de kerk kunnen bezoekers tijdens de kerstmarkt tevens allerlei lekkers eten en drinken, aangepast aan de periode van het jaar, zoals ambachtelijke erwtensoep vakkundig klaargemaakt door restaurant Oud Vuren, champignonsoep van Heidemarie, worstenbroodjes, warme chocomel, enzovoorts. Erwtensoep is dit jaar vanaf 18:30 uur beperkt af te halen. Hierbij geldt: op is op. Er zijn halve liter en één liter soepbekers verkrijgbaar om mee te nemen. Per koper mag maximaal 2 liter soep afgenomen worden.

De goede doelen dit jaar zijn de Wereldwinkel en KiKa. Daarnaast is de opbrengst van deze kerstmarkt is – uitgezonderd de opbrengsten van de Wereldwinkel en KiKa - bestemd voor het onderhoud van de Thaborkerk. De markt vindt altijd doorgang en duurt tot ongeveer 20:00 uur 's avonds.